Arctic Ambassadors Summit at High North Dialogue 2021

Arktis er en attraktiv møteplass mellom Vesten og Østen. På årets Upper North Dialogue vil ni arktiske ambassadører delta. Alle arktiske stater er representert, så vel som EU.

Konferansen finner sted i Bodø, i Nord-Norge. På grunn av pandemien er det meste av konferansen imidlertid digital.

Alle ambassadører og koordinatorer vil delta på en paneldiskusjon, moderert av Arne O. Holm, sjefredaktør for High North News.

“Å kunne bringe alle de arktiske ambassadørene sammen til et toppmøte, som vi gjør under Upper North Dialogue, er ganske unikt. Jeg ser frem til denne diskusjonen og jeg tror det vil være spennende å utfordre deltakerne på både sikkerhetspolitikk og klima. saker. “sier Holm.

Mikael Antell, Finlands ambassadør i Norge, sier til High North News at han er glad for at årets konferanse fokuserer på fremtidige ledere.

“Temaet for vårt panel, som dekker både klimaendringer og sikkerhetspolitikk i Arktis, er veldig aktuelt. Viktigheten av den arktiske regionen har økt som et resultat av klimaendringer, økende nivå av økonomisk aktivitet og åpning av nye virkemidler. av transport, forbindelser og den økende geopolitiske betydningen av regionen, sier Antell, fortsetter:

“Fra det finske synspunktet må vi basere alle aktiviteter i Arktis på bæreevnen til det naturlige miljøet, behovet for å beskytte klimaet, prinsippene for bærekraftig utvikling og respekt for urfolks rettigheter. Finland fremmer stabiliteten av den arktiske regionen og arbeider for å holde den arktiske regionen fri for militære spenninger. Jeg tror at Arktis fremtid er av avgjørende betydning ikke bare for de arktiske landene, men også fra et globalt perspektiv, spesielt når det gjelder virkningen av klimaendringer. Det er viktig at fremtidige ledere forstår og kjenner Arktis. Jeg ser frem til diskusjonen i Upper North Dialogue, “sier Antell ved avslutningen.

READ  Påmelding til NSTC er åpen til 30. april

Finland fullfører en ny arktisk politikkstrategi som regjeringen planlegger å publisere i mai.

Ingibjörg Davíðsdóttir, Islands ambassadør i Norge, sier Island er forpliktet til bærekraftig utvikling og tett samarbeid innenfor og utenfor den arktiske regionen.

“Det er viktig at Arktis forblir en region med fred og stabilitet. Det gir et eksempel på hvordan store og små nasjoner kan samarbeide om felles regionale spørsmål. Ikke minst innen Arktisk råd, som fokuserer på å skape vitenskapelig kunnskap. Og -Kvalitetspolitikk. anbefalinger. Nå er det åpenbart de dype effektene som klimaendringene har på Arktis. Den islandske regjeringen er fast forpliktet til Parisavtalen, og jeg synes det er viktig å diskutere hvordan vi kan bruke politikk basert på vitenskapen for å bekjempe klimaendringene, og hvordan vi kan støtte arktiske samfunn i den nåværende og fremtidige utfordringene som oppstår ved arktisk oppvarming, sier Davíðsdóttir.

Michael Mann har levd en stor del av sitt profesjonelle liv i EU og i tjeneste for Arktis.

Michael Mann, EUs ambassadør for Arktis, sier at utgangspunktet for enhver debatt om ethvert aspekt av Arktis er behovet for det internasjonale samfunnet å doble arbeidet med å bekjempe klimaendringene.

“Det er en stor ære å bli bedt om å delta i et panel med så mange fremtredende høyttalere. Det er tydelig at det også er et betydelig fokus på sikkerhetsspørsmål på dette tidspunktet. Det er viktig at vi samarbeider for å sikre at Arktis forblir en sone. av samarbeid. fredelig internasjonal, der rettsstaten er fullstendig respektert. Siden arrangementet er rettet mot fremtidige ledere, er det også veldig viktig at vi gjenspeiler ungdommens synspunkter og interesser, “sier Mann.

Statssekretær Audun Halvorsen (konservative) sier at både konsekvensene av klimaendringene og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Arktis påvirker unge mennesker.

READ  Den nederlandske avtalen er en bro til lokal produksjon for Adelaide-selskapet

“Gjennom vår arktiske politikk forblir nordmennene vår topprioritet, og yngre generasjoner spiller en nøkkelrolle for å skissere hvordan de best kan gjøre samfunnene deres attraktive, velstående, bærekraftige og motstandsdyktige. Den nordlige høydialogen er et godt eksempel på å engasjere unge. mennesker som en del av dialogen på høyt nivå om Arktis, sier Halvorsen.

Panelet for ambassadører finner sted torsdag 22. april kl 13:45.

Hele listen over ambassadører som deltok på ambassadørpanelet inkluderer:

  • Audun Halvorsen, statssekretær, Utenriksdepartementet
  • Michael Mann, ambassadør for Arktis, EU
  • Mikael Antell, finsk ambassadør i Norge
  • Teimuraz O. Ramishvili, russisk ambassadør i Norge
  • Cecilia Björner, svensk ambassadør i Norge
  • Jim DeHart, amerikansk koordinator for den arktiske regionen
  • Patrick Parisot, kanadisk ambassadør i Norge
  • Ingibjörg Davíðsdóttir, islandsk ambassadør i Norge
  • Jarl Frijs-Madsen, dansk ambassadør i Norge

Moderator: Arne O. Holm, sjefredaktør, High North News

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *