Ardipithecus-hånd på 4,4 millioner år avslører et “stort evolusjonært sprang” | Antropologi, arkeologi, paleoanthropologi

Paleoanthropologer fra USA, Storbritannia, Norge og Sør-Afrika har undersøkt den fossiliserte hånden til Ardipithecus ramidus, en art hominin som bodde i Øst-Afrika for ca 4,4 millioner år siden. Hans resultater, publisert i bladet Vitenskapens fremgang, gi ledetråder til hvor tidlig mennesker begynte å gå oppreist og utføre bevegelser som ligner de som utføres av alle mennesker i dag.

Ardipithecus ramidus, en hominin som bodde i Afrika for mer enn 4 millioner år siden. Illustrasjon av Arturo Asensio, via Quo.es.

“Beinets form gjenspeiler tilpasningen til bestemte vaner eller livsstiler, for eksempel primaters bevegelse, og ved å etablere sammenhenger mellom formen på beinet og oppførselen mellom levende former, kan vi slutte om oppførselen til arter som er utdødd , som Ardi, at vi ikke kan observere direkte, “sa han Dr. Thomas Cody Prang, en forsker ved Institutt for antropologi ved Texas A&M University.

For å gjøre sammenligninger av typen lokomotorisk oppførsel som brukes av tidlige homininer, sammenlignet forskerne formen på Ardipithecus ramidus hånd-til-hånd eksemplarer av 53 arter av antropoide primater, inkludert sjimpanser, bonoboer og orangutanger.

“Vi fant bevis på et stort evolusjonært” sprang “mellom håndtypen representert av Ardi og alle senere homininhender, inkludert den fra Lucy-arten,” sa Dr. Prang.

“Dette spranget skjer på et kritisk tidspunkt da homininer utvikler seg tilpasninger til en mer human måte å gå oppreist på, og de tidligste bevisene for å lage hominin-verktøy og bruk av steinverktøy, som kuttet i dyrefossiler, blir de oppdaget.”

“Det at Ardi representerer en tidligere fase i menneskets evolusjonære historie, er viktig fordi den potensielt kaster lys over den type forfedre som mennesker og sjimpanser utviklet seg fra.”

READ  Dubai lanserer en internasjonal romfartsdomstol

“Studien vår støtter en klassisk ide som Charles Darwin først foreslo i 1871, da han ikke hadde noen fossiler eller forståelse for genetikk, om at bruken av hender og øvre ekstremiteter for manipulasjon dukket opp hos tidlige menneskelige slektninger i forhold til den oppreiste marsjen”.

“Utviklingen av menneskelige hender og føtter skjedde sannsynligvis på en korrelert måte.”

Som Ardipithecus ramidus Det er en så gammel art at den kunne beholde skjelettdrag som var til stede i den siste felles forfaren til mennesker og sjimpanser.

Hvis dette er sant, kan det hjelpe forskere å finne opprinnelsen til den menneskelige avstamningen, i tillegg til å gå oppreist, i et klarere lys.

“Det potensielt bringer oss et skritt nærmere en forklaring på hvordan og hvorfor mennesker utviklet vår oppreist vandring,” sa Dr. Prang.

“Den store forandringen i håndens anatomi mellom Ardi og alle senere homininer skjer om gangen, for omtrent 4,4 til 3,3 millioner år siden, sammenfallende med det tidligste beviset for tapet av stortå på foten i menneskelig evolusjon.”

“Dette samsvarer også med de eldste kjente steinverktøyene og dyrefossilene merket med steinsnitt.”

“Det ser ut til å markere en stor endring i livsstilen og oppførselen til menneskelige slektninger innen denne tidsperioden,” sa han.

“Vi foreslår at det innebærer utvikling av en mer avansert oppreist gangart, som tillot menneskelige hender å bli modifisert av den evolusjonære prosessen for å forbedre manuell manipulering, muligens med steinverktøy.”

_____

Thomas C. Prang et al. 2021. Ardipithecus Hånden gir bevis for at mennesker og sjimpanser utviklet seg fra en forfader med spenstige tilpasninger. Vitenskapens fremgang 7 (9): eabf2474; doi: 10.1126 / sciadv.abf2474

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *