Årets tøffe bil – Douglas og Tinside

Vi var aldri bestselgerne da den ble kåret til Årets år Alvorlig Bil, Årets beste pris.

Under denne litt åpne kategorien kan vi finne alt fra lavspillbiler til store SUV-er. For det første året slo Mercedes G-klasse Lamborghini Urus og Audi Q8. I fjor kjørte Porsche 911 mer vellykket enn Bentley Continental GT og BMW 8-serie.

En ny trend

For første gang ser vi at miljøtrenden sprer seg også på denne måten. To av tre kandidater er elektrifiserte. Polarstar er en ladbar hybrid som har en rekordstor elektrisk rekkevidde, mens Porsche Daicon er en helelektrisk supersportsbil.

Dette er en stor selger. Dette er fordi, selv om det er en drømmebil for mange, er den inkludert i begge kategorier på grunn av det høye antallet solgte biler. Det blir mer enn 1000 ruller på norske veier, og mange flere. Nå vil den snart bli introdusert i en billigere versjon med bakhjulsdrift.

Enstemmig

Årets bil voldgiftsrett er helt enig. Vi vet ikke om dette noen gang har skjedd, men de hadde alle de høyest rangerte Porsche Taekon da prisen ble kåret til årets tøffeste bil. Kriterier av denne typen gir mer plass til følelser enn bagasje og praktiske bruksområder enn prisen for beste bil av året.

Pors Norway-sjef Morton Sheil er glad for at Taekwondo har vunnet årets tøffeste bil.  Taekwondo tok andreplassen i både årets Car and People Favorite Nominations.

Pors Norway-sjef Morton Sheil er glad for at Taekwondo har vunnet årets tøffeste bil. Taekwondo tok andreplassen i både årets Car and People Favorite Nominations.
Se også

– Vi er veldig stolte og glade for å ha vunnet den som er den mest sjenerøse prisen etter vårt syn. Vi bygger biler utelukkende for kjøreopplevelse og design, som faller inn under deres «tøffe» kategori, sier Morten Sheil, administrerende direktør i AutoCentrum Sport / Porsche Norge.

Vant årets beste bil

– Porsche Taekon har brakt kjøreerfaring og kjøreglede til elbilmarkedet ved å legge til 70 års erfaring med produksjon av sportsbiler, og den har vunnet en rekke internasjonale priser. Selv om bilen vår er et viktig sted som generelt ikke hevder seg i konkurranser som er pris- og praktiske brukskriterier, er det ikke helt overraskende at vi slet med å delta.

Salg av perioder

– Vi er godt forberedt, og allerede i 2015 da det ble kunngjort at en bil ville bli introdusert basert på konseptbilen Mission E, så vi best mulig i Norge. I de årene utvidet vi oss med tre nye forhandlere, og nesten doblet antall ansatte som jobber hos Porsche i Norge. Nå er fokuset vårt å gi kundeopplevelse og lette bilrelaterte opplevelser til våre nye Porsche-venner, sier Sheel, som har hatt en god salgskurve for Porsche i Norge de siste årene.

Årets bil: Dette er reaksjonene som skjedde etter testingen av Polarstar 1, Porsche Daegon og Aston Martin. Video: Rune M. Nesheim / Embla Hart-Larson.
Se også

– Innen 2020 skal vi levere om lag 1600 nye Porsche. Selv om det var litt over en prosent av bilmarkedet i Norge, ville det likevel være en rekord for Porsche. I 2018 leverte vi 750 nye Porscher i Norge, og da leverte Panamera Sport Tourism nettopp den ekstra størrelsen. Selv om Taekwondo har størsteparten av salget, er det veldig gledelig at vi også i år selger rekordmange Porsche 911-er, så det er en økende interesse for sportsbiler i landet.

Årets bil: Dette er de nominerte til 2021-bilen. Klipp: Embla Hart-Larson
Se også

Hvem skal kjøpe Taekwondo?

– Å plassere en Taekwondo-kunde er ikke lett, og spredningen av overføringsbiler antyder også at de kom fra mange deler. Den vanligste er interessen for biler, og skattesystemet benytter anledningen til å få en drøm til å gå i oppfyllelse når du velger strøm. De fleste er 4S, men vi har levert et betydelig antall Turbo og Turbo S.

Nye modeller

– Det er offisielt at vi har noen fantastiske modeller på gang. Som Tycoon Cross Tourism har vi høye forventninger til Norge, neste generasjon Magon vil være fullelektrisk, så det er nok av sportsbiler å tilby som passer det norske bilmarkedet i fremtiden, sier Morton Sheil.

Dette sier dommeren

Bart

1. Porsche Deacon. Med dette mener jeg Turbo eller Turbo S når jeg snakker om årets vanskeligste. Det er ikke en feilfri bil, men Porsche har skapt noe helt nytt, samtidig som det holder Porsche-følelsen.

2. Aston Martin DPX. Britisk håndverk og tysk ingeniørarbeid er utmerket.

3. Polstjern1. Veldig hyggelig å se. Interiøret er primitivt, men det verste er når du skyter på maskinen. Det samsvarer ikke med det ytre. Det er en Amazon-maskin der. Enten har du riktig V8-motor, eller har en god helelektrisk drivlinje. Hvis den hadde gjort det, hadde den vunnet hele showet.

Brerre

1. Porsche Deacon. Veldig vakker å se på og opplevelse av høy kvalitet. God sittestilling og later som om det er. Det er komplett. Mens startprisen er over 900.000, ser det ikke ut til å være mye høyere enn andre elbiler i dag, noe som rettferdiggjør en høyere posisjon. Og lyd. Han ga gode assosiasjoner, spesielt når man begynte å rulle sakte.

2. Polstjern1. Jeg er enig med Bart angående valg av motor. Men den har en flott design, og det er noe med den bilen med karbonchassis som er god og spesiell. Å kjøre er ikke så grønt, men en god Grand Tourer er bra for å kjøre og sitte godt. 1,7 millioner kroner litt mer.

3. Aston Martin DPX. Prisen på 3,5 millioner kroner er veldig vanskelig. Fordi jeg tror ikke den bilen er verdt det.

Molly

1. Porsche Deacon. Med en så lav inngangspris er Deacon plutselig tilgjengelig for mange flere. Dette er fortsatt den dyreste bilen, men den billigste Porsche. Når du trekker fra drivstoffkostnader, blir ikke prisen verre. Alle med Force på veien og sporet var i stand til å kjøre fort.

2. Polstjern1. Bilen er fantastisk å se på, har fantastisk teknologi og er god å kjøre. Men dette er ikke en sportsbil, det er en vakker og veldig sterk bil på landeveien.

3. Aston Martin DPX. Dette er virkelig en bølle SUV, men det er vanskelig å sikre seg en prislapp.

Stål

1. Porsche Deacon. For dette er en sportsbil på et budsjett. Hvis du sparer litt og jobber for det, kan mange nordmenn gå og kjøpe det.

2. Aston Martin DPX. Britisk håndverk og tysk ingeniørarbeid er utmerket.

3. Polstjern1. Fantastisk blikk på utsiden, men hadde vært den klare vinneren hvis den hadde all den elektriske driften med kraften til interiøret og blikket mot fremtiden.

Fred Magne

1. Porsche Deacon. Dette er en favoritt fordi det er en utmerket pakke med produkt og pris. Den fungerer som en Porsche, som en Porsche, og fungerer uten kompromisser.

2. Polstjern1. Det er merkets flaggskip, oppladbare hybrid, som er spektakulært bygget i karbon. Det faller litt for langt inn i det antikke Volvo-interiøret, og det er veldig dyrt å trekke det lengste strået, men du er verden for en bil.

3. Aston Martin DPX. Den går som en sportsbil med større SUV, men prisen rettferdiggjør ikke at det er årets bil. Dette er uoppnåelig for folk flest, bare et godt bilde på veggen for folk flest.

Rune Nesheim

1. Porsche Deacon. Dette er helt sprøtt. Porsche har lagt så mye til den bilen for å gjøre den til den beste elektriske bilen i verden. Den bruker 800 volt, lades raskt og går langt. Jeg kjører ikke noe annet på den tørre veien, så du kan gå med bananene, bilen bare ligger der og gjør det du ber om. Det er ingenting bedre enn dette, du kan bære 4 med litt bagasje. Salgstall sier i utgangspunktet alt. Porsche har aldri solgt mye i Norge.

2. Aston Martin DPX. Jeg elsker merkevaren, historien og alt de kjempet for. Det kan føles som et lite hjem og ikke alle godt gjennomtenkte, men de har blitt bedre på chassiset, og jeg liker 4-liters V8-motor og dual-turbo fra AMG.

3. Polstjern1. Selv om designet allerede ble vist i 2013, er det den vakreste bilen som er levert på mange år. Kjøreegenskapene og bremsene er gode, men drivlinjen leverer ikke som forventet, noe som er primært, måten den leverer kraft, balansen den leverer og lyden fra den tungpressede firesylindrede motoren er skuffende.

Annerledes

1. Porsche Deacon. Basefoten på en bil. Den perfekte Grand Tour-bilen med gal akselerasjon. Og den har kjøreegenskaper som er kompatible med krefter. De klarte å sette mye Porsche i elbilen.

2. Polstjern1. Dette er den vakreste bilen jeg har sett på lenge.

3. Aston Martin DPX. Det er over. Bare huden gjør det til et klart valg. Alle Mer, Det gjelder.

READ  Fergeskip i trøbbel i Norge - gCaptain

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *