Arkeologer gjør utrolige funn i Jerusalem (Bilder)

Omtrent 1500 stykker av elfenben, en gang innebygd i dekorative plaketter og datert til jernalderen, ble avdekket av israelske arkeologer i Jerusalem mandag, det første slike funnet i Den hellige by.

Lesetid: 2 minutter

ÅhDekorert med rosetter, lotusblomster og geometriske motiver, mer enn 1500 små elfenben dateres tilbake til 1000 f.Kr. I ruinene av en bygning fra 800- eller 700-tallet nær Gamlebyen i Øst-Jerusalem, et område okkupert og senere annektert av Israel. Publisert på mandag.

Israel-arkeologi

«Den imponerende bygningen som deler av elfenben ble gravd ut fra ble ødelagt i en enorm brann (…) og bitene ble brutt i små biter og brent,» sa Israel Archaeological Authority (AIA).

Den snakker om et «ekstraordinært funn», det første i sitt slag i Jerusalem.

Israel-arkeologi (2)

Stor rikdom

– Vi fant 1500 stykker av elfenben, ødelagte og små stykker, av forskjellig størrelse og i forskjellige stater, sier Reli Avizar, en arkeolog som deltok i utgravningen, til AFP. «Det er en enorm samling, og da vi restaurerte den oppdaget vi endeløse design.»

Israel-arkeologi (4)

I følge AIA kommer disse stykkene fra rikt dekorerte tremøbler brukt av beboerne i boligen, sannsynligvis lokale embetsmenn eller prester.

«Slike gjenstander finnes vanligvis i kongelige palasser, så det viser den store rikdommen og velstanden til stedet,» sa Reli Avisar.I gamle tider var elfenben en av de dyrere varene enn gull, understreker AIA.

Israel-arkeologi_

READ  "En av de få tingene vi er enige om": Joe Biden håner Donald Trumps tilbaketrekking av Govt 19-vaksinen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *