Arsenal-sjef Michael Arteta sier at klubbens unge spillere » får energi igjen » etter å ha steget i form | Fotballnyheter

Arsenal-sjef Michael Arteta har berømmet klubbens nylige innvirkning på å tro at lagets unge spillere har «fått energi».

Gunners begynner sitt FA Cup-forsvar på lørdag, og besøker Emirates-laget med gjester for et tredje dykk i Newcastle, deres fjerde seier på rad i alle konkurranser.

Før en seier mot Boxing Day mot Chelsea gikk Artettas side syv kamper uten en Premier League-seier, men formstigningen med introduksjonen av 20 år gamle Emily Smith Rowe og 19 år gamle Gabriel Martinelli i XI.

Med unntak av tenåringen Fukuoka Saga, som har blitt en vanlig de siste 12 månedene, har Arteta og 23 år gamle Ainsley Midland-Niles og 21 år gamle Joe Villag kommet tilbake fra benken i de siste kampene, som alle har innrømmet å ha gitt ny energi til laget.2:54

Se gratis: Høydepunkter fra Arsenals seier over West Brom i Premier League

Artetta sa: “Du bruker det riktige ordet entusiastisk, det vil trives noen ganger når et lag bryr seg litt, og det vil være liten frykt på grunn av resultatene og presset.

“Jeg synes de var veldig hjelpsomme da de heiet laget tilbake og presset laget i en annen retning og i en annen rytme.

«Unge spillere trenger den soliditeten og erfaringen og modenheten som erfarne spillere gir, så dette er en god blanding.»

Men Arteta advarer om at han må klare seg ordentlig for å forbedre ungdomsveksten.

«Pukayo gjør det han gjorde fordi han på et eller annet tidspunkt i fjor ble styrt, og han endret forskjellige stillinger,» la han til.

Fukuoka Saga (andre til venstre) feirer Arsenals tredje mål i kampen
Bilde:
Arsenals Fukuoka Saga (nest til venstre) har scoret tre mål i alle konkurranser denne sesongen

«Hvorfor skulle folk si» han må holde seg til en posisjon «, men han trenger ikke å være rik på å forstå spillet.» Han må alltid være venstrehendt, han må spille venstreback eller venstrehåndet «Nei, han kan ikke spille som en angripende midtbanespiller.

«Så ser vi konsistensen han ser i laget og nivået der han kan være en spillvinner, han har evnen til å gjøre det.

«Hvor er den posisjonen? Hvor kan vi finne en spiller som ham? Så prøver vi å matche ham, og så gir vi ham disse spillene og posisjonen, men først må vi finne den.

«Med Emil er det litt enkelt med hans holdning, men igjen med spilletid må vi klare det med kaffe.»

Torsdag 14. januar kl 19.30.

Spark 20.00

Thomas Party vil kunne komme seg etter en lårskade, mens slike som David Lewis og Willian forventes å være med fra starten mot Newcastle.

Det betyr at Smith Rowe trekker seg etter å ha startet tre kamper for første gang i sin Gunners-karriere.

Tilbake i 2017 var akademikandidaten en del av England-laget som vant verdensmesterskapet under 17 med Bill Foden og Jadan Sancho, men mange tilbakeslag i de påfølgende årene begrenset spilletiden hans i forhold til den nevnte duoen.

«Han har enorm energi, han vil virkelig ha den, og han har personligheten til å uttrykke og spille slik han spiller når han er på banen,» sa Arteta.

«Å gjøre det på en konsekvent måte er en annen sak. Det er sant at guttene du nevnte har gjort det. Det er sant at de er foran utviklingsstadiet ettersom de har spilt mange flere kamper og minutter de siste to sesongene.

«Men han er i stand til å gjøre det, kommer han til å gjøre det? Det kommer an på hvordan han fortsetter å vokse, hvordan han bruker muligheten foran ham, og hvor mye vi kan hjelpe ham med å oppnå det.»

READ  Gareth Bale: Har Real Madrid-skyldner nå en fremtid i Tottenham etter at Jose Mourinhos side steg igjen? | Fotballnyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *