Arsenals odegaard er klar til å lede Norges ungdomsrevolusjon

Skrevet av Philip O’Connor

STOCKHOLM (Reuters) – Arsenal-spilleren Martin Odeguard er satt til å lede Norges ungdomsfotballrevolusjon og vil kvalifisere seg til finalen i en stor turnering igjen etter å ha blitt utnevnt til kaptein, til tross for at ny manager Stale Soulbacon er en av de yngste spillerne på laget.

Odeguard var 1-1 / 2 år da nordmenn kom til en stor finale sist, hvor de ble slått ut i Euro 2000-gruppespillet i Nederland og Belgia. Men den lange tørken kan komme til en slutt da spissen Earling Broad Holland rev den opp for Borussia Dortmund i europeisk klubbfotball.

«Vi har Earling og mange andre, så dette er for å få mest mulig ut av kraften vi har,» sa Odegaard under en online pressekonferanse mellom Arsenal og Tottenham Hotspur i derby i Nord-London søndag. .

Det 20 år gamle Holland har scoret 10 mål i denne sesongens Champions League, fire mer enn den franske verdensmesterkvinneren Kylian Mbabane.

«Når vi har noen som Earling, må vi komme vekk fra ham så mye vi kan, men det er fortsatt ti mann som kommer til å spille på banen. Etter min mening har vi et godt lag med en god blanding, med mer etablerte de og noen yngre og de som spilte sammen.

«Det handler om å fortsette å bygge videre på det vi har gjort de siste årene,» sa han.

Nordmennene har ikke klart å kvalifisere seg til EM-finalen i juni og juli, og det er de i Norge som mener landet burde boikotte verdensmesterskapet om menneskerettigheter i Qatar hvis Odecard og hans team kvalifiserer.

READ  Norge: Innstramming, militæret tvinger sine fanger til å overlate undertøyet til følgende

«Det er fantastisk å ha så mange mennesker i Norge som bryr seg om en så viktig og vanskelig sak … Jeg tror det beste akkurat nå er å diskutere hvordan endring kan påvirkes bedre. Jeg synes det er viktig å fokusere på om vi kan gjøre endringer, uavhengig av forsømmelse. «Sa Odegard.

Den 22 år gamle kapteinen sa at han ikke forventet at det ekstra ansvaret for stillingen ville påvirke hans egen prestasjon.

«For min del motiverer og begeistrer det meg. Jeg har vært vant til å håndtere media i lang tid,» sa han.

(Rapport av Philip O’Connor; redigering av Hugh Lawson)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *