AstraZeneca har fraflytt EU-brev om vaksineklager – Frankrike advarer om kø i retten | Verden | Nyheter

Etter at legemiddelfirmaet sendte betydelig færre bilder enn angitt i forrige avtale, er EU og angelsaksiske vaksineprodusenter i strid med å gi Govt-jobber. I henhold til avtalen forventet 27 EU-land å motta 120 millioner vaksiner fra AstraZeneca innen utgangen av forrige måned, men selskapet leverte bare en fjerdedel av de 30,12 millioner dosene, ifølge den italienske daglige italienske avisen Courier della Cera. Hvis det er en tvist i avtalen mellom de to partene, vil den ene parten skissere problemet med et brev.

Så, 20 dager etter den skriftlige kunngjøringen, vil de “møtes i god tro forhandlinger og prøve å løse problemet”.

EUs president for generaldirektoratet for helse og matsikkerhet I følge den italienske avisen sendte Sandra Gallina et brev til AstraZeneca 19. mars.

Brevet sa: “Astrogeneca bryter kontraktsmessige forpliktelser knyttet til produksjon og levering av de innledende 300 millioner dosene til Europa.”

Rapporten sa at Brussel hadde bedt AstraZeneca om å “korrigere de vesentlige bruddene på avtalen innen 20 dager etter brevet”, men la til en frist for dette, og selskapet gikk på fredag ​​uten svar.

En talsmann for EU-kommisjonen bekreftet at Brussel hadde sendt et brev til AstraZeneca 19. mars, der det ble beskrevet som en “erklæring om tvisteløsning” og at det var det første trinnet i å prøve å løse den pågående tvisten.

En talsmann sa: ”På dette tidspunktet venter vi fortsatt på de nødvendige komponentene.

“Vi er i kontakt med Astrogeneka for å sikre tilstrekkelig levering av tilstrekkelig medisinering,” sa en talsmann til Reuters.

Etter en rekke kritikker mot AstraZenecas linje med vaksinelevering, fordømte fransk europeiske statsminister Clement Beyonc மீண்டும் nok en gang legemiddelfirmaet for å “gjøre narr av oss europeere”.

READ  Demokrater sier Joe Biden bør 'trekke seg' siden han er gammel nok til å være president ' Verden | Nyheter

Les mer: Den tredje bølgen av frykt bryter ut når toppforskere varsler

Ministeren la til at det var press på AstraZeneca for å øke produksjonen av vaksiner i Europa, noe som så ut til å være et levedyktig alternativ snarere enn en juridisk prosess.

EUs vaksineutgivelse har snublet fra den ene katastrofen til den neste, og henger etter mange land, inkludert Storbritannia, etter at den trakk seg ut av alliansen sent i fjor.

Mange EU-medlemsland søker aktivt å bekjempe den tredje bølgen av coyote, med infeksjoner økende over store deler av kontinentet.

Frankrike er et av de hardest rammede landene, med president Emmanuel Macron som presset landet tilbake i fire ukers nasjonal nedlåsing i forrige måned.

Mer enn halvparten av de resterende 27 EU-landene sluttet å bruke AstraZeneca-vaksinen i forrige måned, med henvisning til rapporter om at et lite antall pasienter fikk jabs som led av leukemi.

Både Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) og Verdens helseorganisasjon (WHO) har insistert på at jab er trygt å administrere, ledende land har gjenopptatt bruken, men noen har begrenset det til noen få år til.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *