Astronomer fascinert av den «største» kosmiske eksplosjonen som er registrert

Astronomer kunngjorde fredag ​​oppdagelsen av de mest «stor«Det har aldri vært en registrert kosmisk eksplosjon, en energikule hundre ganger størrelsen på vårt solsystem som plutselig antente for tre år siden.

Forskere har en ny forklaring for å forklare årsaken til fenomenet, men de insisterer på nødvendigheten av å fortsette å undersøke for å avklare saken.

Arrangementet, katalogisert AT2021lwx, er ikke det lyseste registrert. Denne forskjellen tilsvarer gamma-utbruddet (et kolossalt energiutbrudd i sammenbruddet av en stjerne) GRB221009A, oppdaget i oktober 2022 og som antas å være «lysere enn noen gang«.

Men eksplosjonen beskrevet i anmeldelsen Månedlige meldinger fra Royal Astronomical Society Britene kan beskrives som «eldre«, fordi den frigjorde på tre år uendelig mer energi enn gammastråleutbruddet, ifølge studiens hovedforfatter, Philip Wiseman, en astrofysiker ved British University of Southampton: AT2021lwx er resultatet av en»tilfeldig oppdagelse«.

Eksplosjonen hadde absolutt vært oppdaget i 2020automatisk, av det amerikanske observatoriet Zwicky Transient Facility i California, men denne oppdagelsen «forble ubrukt i databasenfra observatoriet, ifølge Wiseman, før forskerne la merke til det året etter.

En direkte observasjon av fenomenet endret spillet. Analysen av lyset tillot oss å fastslå at han hadde satt åtte milliarder år for å komme til teleskopet.

READ  Chrome: sletting av informasjonskapsler utsatt til 2024

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *