Astronomer har oppdaget utbrudd av materie som dukker opp fra et supermassivt sort hull

Et internasjonalt team av forskere observerte for første gang varme gassutslipp som kom ut av et svart hull.

De publiserte resultatene av sin forskning i tidsskriftet Nature Astronomy, som forklarer å ha observert veldig merkelige ting, lik røyken fra jordiske vulkanutbrudd, men åpenbart i mye større proporsjoner.

Forskerne brukte LOw Frequency ARray (LOFAR), verdens største lavfrekvente radioteleskop. De snudde teleskopet til et galaktisk system, kalt Nest200047, som omfatter rundt tjue galakser og som ligger rundt 200 millioner lysår fra Jorden.

Det er i den mest sentrale galaksen i dette systemet at astronomer har oppdaget et svart hull som de flyter rundt. gassbobler, tråder av uforklarlige magnetfelt, og spesielt disse artene av fumaroler som kan strekke seg ut i flere tusen lysår (ja, så mange som det!).

Vår forskning viser hvordan disse gassboblene akselerert av det sorte hullet utvider og transformerer seg“, forklarer han i Kosmos magasin Marisa Brienza, forsker ved universitetet i Bologna og førsteforfatter av studien. “Dette er fordi de skaper spektakulære soppformede strukturer, ringer og filamenter som ligner på de fra et kraftig vulkanutbrudd på planeten Jorden.

Supermassive sorte hull i sentrum av galakser har stor innvirkning når de er i aktiv fase. De forbruker alt som skjer ved å frigjøre en stor mengde energi som kan ta form av strømmer av radiobølger som skytes opp med en hastighet nær lysets hastighet, som forklart. Phys.org.

Disse fluksene kan selv skape partikkelbobler og magnetiske felt som de observert av astronomer. Ifølge forskerne er disse filamentene restene av boblene som det sorte hullet Nest200047 produserte for hundrevis av millioner av år siden, og som nå brytes opp og blandes med det intergalaktiske mediet.

Våre observasjoner av Nest200047 viser avgjørende hvordan magnetiske felt og svært gamle partikler akselerert av sorte hull og dermed eldes, spiller en rolle i overføringen av energi til de ytre områdene av galaksehoper.” fortsetter Marisa Brienza.

Ifølge astronomene i studien vil de en dag kunne forstå naturen til magnetiske filamenter. og forstå bedre noen av de mektigste kreftene i universet.

READ  Brooklyn Botanical Garden for å plante dusinvis av trær donert av Parks Department

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *