Åtte mennesker er drept i en skyting på en asiatisk massasjesalong i Atlanta U.S. nyheter

Åtte mennesker er drept i en skyting på en massasjesalong i Atlanta, Georgia.

En 21 år gammel mann er arrestert mistenkt for å ha skutt på tre personer.

Angrepene begynte klokken 17 lokal tid, med fem personer som ble skutt til fots på en Youngs asiatiske massasjesalong i et stripe kjøpesenter nær en landsby 30 miles nord for Atlanta, kaptein Jay Baker, en talskvinne for Cherokee County Sheriff’s Office.

To døde på åstedet, tre ble kjørt til sykehus og to ble alvorlig skadet. To av de døde var asiatiske kvinner, en hvit kvinne og en hvit mann, sa kaptein Baker.

Cirka 50 minutter senere ringte politiet til et ran på Gold Spa i Atlanta’s Buckhead-nabolag og fant likene til tre kvinner.

Mens de var på scenen, fikk de vite om skyting på et annet spa over gaten som het Aromatherapy Spa, og fant en kvinne som ble skutt i virksomheten.

Politiets sjef i Rodney Bryant i Atlanta sa at ofrene for de to angrepene i byen alle så ut til å være asiater.

Overvåkningskameraer tok det samme kjøretøyet i alle tre skuddene.

Bilde:
Overvåkningskameraer fanget mistenkte kjøretøyet i alle tre skudd. Bilde: Cherokee County Sheriff’s Office
Bilde: Cherokee Sheriff's Office
Bilde:
Bilde: Cherokee County Sheriff’s Office

To timer etter det siste angrepet mottok politiet i Crisp County, 241 km sør for Atlanta, informasjon som mistenkte at Robert Aaron Long var på vei i deres retning.

Crisp County Sheriff Billy Hancock sa at varamedlemmer og tropper ble utplassert i utdanningen og «kontaktet den mistenkte» som kjørte den svarte Hyundai Ducen i 2007 rundt klokka 20:30.

En statstrooper utførte en subtil manøvre med PIT eller oppfølgingsintervensjon, «det brøt kjøretøyets kontroll,» sa Hancock. Long ble senere arrestert «tilfeldigvis» og fengslet i Crisp County.

Robert Aaron Long i varetekt Bilde: Sheriffkontoret i Crisp County
Bilde:
Robert Aaron Long sitter i varetekt. Bilde: Crisp County Sheriff’s Office

Drapene skjedde blant nylige angrep mot asiatiske amerikanere, som spredte koronaviruset over USA.

READ  Luftfartssektoren stengte, banker og administrasjoner stengte: I Sør-Korea, et ... strenge tiltak som ikke forstyrret konkurransen

En talsmann for NYPD i New York fortalte Sky News at terrorbekjempere ble sendt til asiatiske samfunn over hele byen med mange advarsler etter skytingen i Atlanta.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *