Åtte millioner koronatap for «Fjolls til fjells» – Nektelse av støtte – VG

Phantom Frame: «Foles til Fells» – her av Annette Hoff, Herbert Nortrum og Nader Kademi – er en av flere filmer som led økonomisk da norske kinoer stengte i mars. Filmprodusenten – og TV-serien – Stick og Stein – svarer at de ikke har fått kompensasjon for merkostnadene. Foto: Dplay / TVNorge

Filmskaper Stick Oakstein har beregnet koronatapet på åtte millioner kroner i forbindelse med filmen «Fjols til fjells» og påfølgende TV-serier med samme navn. Foreløpig må de gå langt for å kompensere for tapet av millioner.

Årsaken er at «Fjols til fjells» er finansiert av privat kapital og ikke har fått tidligere støtte fra Norsk filmselskap (NFI). Så de faller utenfor det NFI-administrerte programmet, der de mottok 80 millioner dollar fra Kulturdepartementet (KUD) for å distribuere krisehjelp til filmproduksjoner som ble berørt da Norge stengte.

– Det er firkantet, byråkratisk og dårlig manipulert av det norske filmselskapet, som høres ut som Stick Herkin Hawk i Stick Oak Stein.

Les mer

Corona må betale tilbake erstatningen: – Skam

TV-serie om Discovery, eneeier av selskapet og selskapet bak filmen «Fjols til fjells». 13. mars fjernet filmen plakaten i mer enn tre uker, mens TV-serien måtte stoppes halvannen uke før innspillingen kunne ta slutt.

Som produsent kommer Stick og Stein ut av statlige kompensasjons- og insentivordninger.

Stick Herkin Hawke selv forventet at det ville ta lang tid før Norsk kulturdepartement og Norsk filminstitutt (NFI) kom med løsninger for å takle situasjonen for dem som ble rammet av epidemien, ikke de som var i produksjon da Norge stengte i mars.

READ  De superrike flykter fra landet i frykt for grufulle skatteøkninger... 0,1 poeng - frigjøring

Blant annet TV-serieversjonen av «Fjolls til fjells».

Ansvarsfraskrivelse: Stick Herkin Hawk on stick and flekken. Foto: Fardeen Rutzard

– NFI mottok snart 80 millioner kroner fra KUD for å hjelpe de som var i produksjon. Jeg må si at jeg ble litt overrasket da jeg hørte at et kriterium er at bare de med forhåndsstøtte liker denne potten. Jeg tror vi nesten blir straffet for å være flinke til å skaffe privat kapital. Vi hadde et budsjett på 27 millioner til denne TV-produksjonen og forventer å ha tapt om lag åtte millioner kroner på grunn av epidemien, så det er klart at dette vil få konsekvenser for oss, sier Stick Herkin Hawk.

Les mer

Labour-toppmøtet om å utløse millioner: – Ikke rart at du er forbannet

«Fjols til fjells» – selv løst basert på filmklassikeren med samme navn som hovedpersonen i Leaf Jaster – solgte 83 000 billetter da den måtte fjernes fra plakaten. Spådommene for det endelige resultatet var nesten dobbelt.

Det måtte også avbryte en annonsekampanje for personlighetsbilletter, poser med potetgull og seks (!) Millioner melkekartonger.

– Dette er en dobbel negativ jackpot. Vi pleier å si at kriser oppmuntrer til kreativitet, men her måtte jeg telle litt. Vi har også et røverhotell i Nord-Norge, hvor vi gjennomfører mange kurs og foredrag. Hawk VG sier at alle forsvant på en dag.

Les mer

Filmanmeldelse «Fjols til fjells»: Fjasete fjols

– Vi mister betydelige inntekter, får ekstra jobber, og betaler faktisk for å gjøre ferdig TV-serien «Fjols til fjells». Alternativet – ikke å fullføre produksjonen – ville være enda verre. Da skulle vi ha refundert pengene til partnerne, ikke mottatt Noe forsikringsløsning, sier han.

READ  Shostakovich spiller et skremmende talent for å vinne Kid String Quartet Gold Buzzer ...

«Fjols til fjells» var ikke den eneste norske filmen som vant da Norge stengte. Nylige titler som «Ihuman», «All Aliens Covered Curtains», «Crossing the Border,» Self-Portrait «og» Elf in the Elf «måtte alle fjernes fra plakaten, hvorav mange var klare til å bli utgitt innen fredag ​​13. mars, dagen etter at de ble stengt.

Stick Herkin Hawk mener NFI lett kunne ha tatt dem med i prosjektet.

– De er finansiert av KUD, og ​​deres jobb er å hjelpe til med den pågående produksjonen slik at de kan fortsette uten å ha de samme effektene som vi opplevde, og de kan være de eneste filmskaperne i Norden som får støtte fra offentlige eller offentlige støtteprogrammer under epidemier, sa han.

– Det er firkantet, det håndteres dårlig av byråkratiet og NFI, og jeg er sikker på at KUD ikke ga NFI-midler – oppgaven med å sikre en serie produkter i den kritiske situasjonen som mange opplevde i mars – og vi trodde vi skulle settes ut, sa han.

Les mer

Annette Hoff: – Plutselig ble det helt stille

Pluss innhold

Lars Liege, direktør for utvikling og produksjon i det norske filmselskapet, skriver i en e-post til VG at TV-serien «Fjols til Fjells» ikke har klart å motta ytterligere tilskudd knyttet til infeksjonen fra NFI fordi de ikke er et av prosjektene som tidligere har mottatt produksjonstilskudd fra NFI. .

– Fordi NFI, som har tilleggsmidler og begrensede midler, må sette en grense for hvem som kan motta disse tilleggsmidlene og finansieringen. Ytterligere finansiering gitt av regjeringen har nå blitt benyttet. Vi er håpefulle om at det vil komme ytterligere finansiering som dette neste år, men dette er ennå ikke bestemt, skriver Liege.

Liege er fornøyd med at Stick og Stein er ferdig med å filme TV-serien «Fjols til fjells» og at han mener produksjonsselskapet er best på å skaffe privat kapital.

Menn:

– NFI har ikke midler til å bistå krisefinansiering for prosjekter finansiert og bestilt av NRK, Discovery, TV2, Netflix osv., I tillegg til prosjekter som NFI allerede har subsidiert, i tillegg til nye prosjekter. For å holde filmindustrien aktiv og få jobber, NFI

Les mer

Frykt for fremtiden for norsk kino: – Enkelt sagt, dette er en krise

Stick Herkin Hawk sier at prosessen med å omskrive TV-serier er lang, men de ble fullført tidlig i november / desember – omtrent tre måneder for sent.

– Ja, vi kom i mål, vi gjorde resten av opptakene i september, men for å gjøre det må du betale alt ut av din egen lomme er litt annerledes. Likevel er jeg stolt over at alle som jobbet med filmen og serien fikk betalt, noe som er det viktigste.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *