Australia mot Facebook: PM sier teknologibedrift «tilbake ved bordet» etter administrators beklagelse Teknologi

Sier Australias statsminister Facebook Denne uken er teknologiselskapet tilbake på forhandlingsbordet etter å ha blokkert nyheter på sitt nettsted i landet.

Imidlertid, skjønt Scott Morrison Selskapet har offentlig påpekt enhver endring mot lovforslaget som krever at sosiale medier må betale for lenker til nyhetsinnhold, og hevder at Facebook har «midlertidig blitt venn med oss ​​igjen».

Senior Facebook Asia-Pacific-leder Simon Milner ble tvunget til å be om unnskyldning på fredag ​​etter å ha blitt forbudt å få tilgang til kontoer som er holdt av offentlige etater og statlige helsedepartementer.

Den kom like før den nasjonale utgivelsen av koronavirusvaksinen mandag.

Morrison ønsket Milners unnskyldning lørdag velkommen og sa at det var unektelig at Facebook ville stenge offentlige informasjonskontoer.

«Min jobb nå er å sørge for at vi går videre med diskusjonene og fører dem til en vellykket avslutning,» sa Morrison til journalister. «Den australske regjeringens posisjon er veldig klar og folk er klar over den sterke internasjonale støtten til Australias posisjon.

«Jeg er glad for at Facebook bestemte seg for å midlertidig være venner igjen og få diskusjonene tilbake … Vi må sikre beskyttelsen vi ønsker å få på plass for å sikre at vi har et fritt og demokratisk samfunn. En åpen presse kan fortsette.»

Facebook sa opprinnelig at det ikke hadde noe annet valg enn å lukke helse- og beredskapstjenestesidene, og hevdet at medieforhandlingskoden var dårlig snakket. Men det lovet da å endre forbudet mot uforsiktig berørte sider.

Den australske kasserer Josh Friedenberg sa fredag ​​at han var fast bestemt på å overbevise Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg om å godta mediekursen. Paret snakket fredag ​​morgen og vil snakke igjen i løpet av helgen.

READ  Etter 10 timers debatt er 27 enige om energi: «enighet om tiltakspakke», Tyskland er fortsatt motvillige

Amerikanske sosiale medier truet først med å forby nyheter for australiere i august og gjentok den siste advarselen før en senats høring i januar.

Dette forbudet begrenser australske brukere og utgivere fra å se eller dele nyheter, og utenlandske brukere vil ikke kunne få tilgang til australske nyheter.

«Det handler om Australias suverenitet, det handler om å lage Australia lover for Australia, det gjenspeiler reglene på Internett og den fysiske verdenen i den digitale verden,» sa Friedenberg.

Morrison sa at ledere i India, Canada og Storbritannia fulgte nøye med på Facebooks reaksjon på mediekoden.

Kanadiske kulturminister Steven Gilbold sa torsdag at landet hans vil følge den australske tilnærmingen, som vil lage sin egen lovgivning de neste månedene.

Australske utgivere Facebook og Google har blitt tvunget til å inngå forretningsavtaler med australske utgivere eller møte en obligatorisk voldgiftsdomstol som har fjernet parlamentets underhus, som Senatet forventes å godkjenne i løpet av neste uke, til tross for forhandlinger med Labour-regjeringen om håndtering forhandlinger med digitale plattformer.

Den australske opposisjonslederen Anthony Albanese har sagt at Facebook må akseptere at medieselskaper må betale for innhold for å holde avisen i live, og at selskapets forbud mot nyhetsinnhold kan skade omdømmet deres.

På en parlamentarisk høring fredag ​​oppfordret News Corp-sjef Michael Miller og ni administrerende direktører, Hugh Marx, regjeringen til å holde seg til planen om å legalisere forhandlingskoden.

Miller sa at den fulle virkningen av Facebooks begrensninger ennå ikke er forstått.

Det amerikanske utenriksdepartementet sa lørdag at Australias tvist med Facebook var en privat virksomhet for begge sider.

Google, som opprinnelig truet med å stenge søkemotoren i Australia, kunngjorde flere forhåndslisensieringstilbud i forrige uke, inkludert en global avtale med News Corp.

READ  Emmanuel Macron vil tale til det franske folket denne tirsdagen: Hva kan du forvente?

Ifølge de første rapportene fra det New York-baserte analysefirmaet Chartbeat, har Facebooks trekk hatt umiddelbar innvirkning på trafikken til nye australske nettsteder.

Det totale trafikkforbudet for australske nyhetssider fra forskjellige nettsteder har falt med rundt 13% i landet siden dagen før.

Australian Associated Press og Reuters bidro til rapporten

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *