Australiere drar til sjøklippene for en adrenalinpumpende sport

Australske eventyrsportentusiaster slutter seg til rekkene til de som er på vei til kysten, men for en mye mer magesmerterende aktivitet: hoppetau.

Et dusin venner har samlet seg oppe på en klippe rundt 60 meter over havet i Currarong, en by i den østlige delstaten New South Wales, for å falle fritt til havoverflaten som de er bundet til et tau. De bruker et sele med et tau bundet til en annen linje som er plassert mellom to klipper, en på hver side av genseren.

Født på 1990-tallet og vokst i popularitet det siste tiåret, ser gratis tauflyging eller hoppetau ut som et rappellerende korsbungehopp og inkluderer svimlende tauhendelser. Men med tauhopp har det frie fallet en tendens til å være lengre enn med strikkhopping, og de samme hopperne installerer ofte sine egne tau på klipper, fjell eller skyskrapere.

Det høyeste fritt fallhoppet på rekorden ble satt i 2017 på et 571 meter (1873 fot) hopp som inkluderte 424,8 meter fritt fall på Norges majestetiske Kjerag-fjell. Da spranget faller, faller Daisy Allen, 24, fritt mest til havoverflaten, før han blir fanget av spenningen i tauet som hun er festet til, som deretter strammes og svinges over hav.

«Det er mye frykt som dukker opp … for meg er det bare å roe ned, fokusere, virkelig konsentrere meg om pusten min,» sa Allen. «I det øyeblikket du hopper, blir det et spennende og spennende adrenalinkick.»

Etter hoppet og svingningene blir Allen dratt nedover klippen med tauet stramt av vennene sine på toppen. Et halvt dusin mennesker jobber for å bringe vennen sin ut av avgrunnen nedenfor. «Det handler mest om folket … det er en slags uformell stamme,» sa Allens partner Tom Oliver. «Det er så mye tillit og tro på hverandre … det er bare spesielt.»

READ  De dystre Point'n Clic Children of Silentown slippes 11. januar på alle plattformer

(Denne historien er ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og genereres automatisk fra en syndikert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *