Automatiserte roboter skal installeres på havbaser i Norge

Equinor skal lansere automatiserte ATEX-sertifiserte roboter i sine olje- og gassinstallasjoner utenfor Norge. Dens partner i prosjektet er den østerrikske forskningsrobotikkeksperten Dorothy, hvis roboter vil bli brukt til å utføre rutinemessig inspeksjons- og vedlikeholdsarbeid på marine installasjoner.

Dorothy begynte å utvikle robotikk for 11 år siden for menneskers sikkerhet, spesielt i beredskapssituasjoner. ‘Durop Inspector’ er resultatet av et toårig samarbeid mellom Torop, Total og OGTC. Den første energien til å implementere robotforskning på deres anlegg på Shetlandsøyene i Nordsjøen var betydelig.

Matthias Beagle, administrerende direktør og medstifter av DoverPin, sa: “Vårt mål er å bygge tillit til operatører og bygge aksept på stedet. Å gjennomføre komplette sertifiseringsprosedyrer med kunder og deres HSEQ og elektriske avdelinger er like viktig som utviklingsprosessen. Målet vårt er å bygge tillit og operatøraksept hos operatører. “

I 2019 bestemte Equinor seg for å delta i OGTC og Torop som helhet i ARGOS joint venture-prosjekt for å utvikle en helt ny robot som er i stand til å utføre automatiserte manipulasjonsoperasjoner. “Vi forventer at resultatet blir en robust og pålitelig robot, med vedlikeholdsintervaller bare en gang i året; egnet for normale ubemannede luftfartøyer (NUF) der menneskelig inngripen er sjelden. Den såkalte” arbeidsklassen “-roboten vil fysisk samhandle med installasjon, “sa Beagle. De første testene vil bli gjort i år.

Bilde av Dorothy Inspector Robot Total / Courtesy of Ben Mulle

Les den siste utgaven av Oilfield Technology gratis: Utgivelse 1 2021

Den første utgivelsen av Oilfield Technology 2021 i år ser på utsiktene for stram olje i USA. Problemet går til å omfatte komplett teknologi, produksjonsprognoser, strømbrudd, sandgjenvinning og mer.

READ  - Helt fantastisk - VG

Eksklusive bidrag har kommet fra Ristot Energy, Archer, Weatherford, Halliburton, CGG, NOV, Tetra Technologies, Clarient og mange flere.

Les artikkelen online: https://www.oilfieldtechnology.com/digital-oilfield/13042021/autonomous-robots-to-be-installed-on-norways-offshore-platforms/

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *