– Avklares i dag – VG

Usikker fremtid: Sander Berke og resten av det norske landslagets turné utsatt. Foto: J ன் rn Steiner Telebeck / VG

Problemer rundt landskampene i Norge fortsetter: Landslagets tur til Romania og Østerrike utsatt.

– For øyeblikket er ikke situasjonen klar, i dag trenger vi en forklaring. Dette er helt nødvendig med tanke på tilbakelagt avstand. Etisk og juridisk handler vi med argumenter. Generalsekretær Paul Bijerketvet sier til VG at vi ennå ikke har fått støtte for argumentene våre.

Etter planen skulle det norske landslaget reise til fjerne kamper mot Romania og Østerrike i Nations League Med redusert tropp Etter koronainfeksjon i teamet. Visekaptein Omar Elaptella lider av sykdommen. Bare eliteseriespillere skal være hjemme.

På et møte lørdag morgen kunngjorde Helsedirektoratet at de skulle trekke seg. Norges Fotballforbund (NFF) skriver i en pressemelding. De mener denne turen utfordrer reglene i norsk regelverk.

NFF mener på sin side at regelverket ikke tar hensyn til slike situasjoner og deres mulige konsekvenser.

Les mer

NFF-Top alarm lyder etter å ha spilt Goldwalk: – Effektene er uforutsigbare

– Vi antar at all nærkontakt av en syk person er isolert i 10 dager i henhold til COVID-19-regelverket. Assisterende helsedirektør Espen Nuxstad sier at hvis en arbeidsgiver utviser isolerte individer til andre formål enn å arrangere transport til et passende isolert sted, vil det bryte med norske regler og formålet bak den internasjonalt isolerte organisasjonen og WHOs anbefalinger angående landslagets vilje til å reise med det reduserte laget. Og fortsetter:

– Å ha nær kontakt med andre i isolasjonsperioden øker risikoen for videre spredning av infeksjonen. Dette er urimelig med tanke på infeksjonskontroll, og Covid-19-regelverket i Norge gir en mulighet for dette bare under de mest spesielle unntakstilstandene til å opprettholde viktige sosiale funksjoner.

READ  Nøkkeltall som beskriver Norges valg i 2021

Knoxstad opplyser videre at de har informert NFF om at bortvisning av spillere for å spille fotball ikke gjelder det isolerte selskapet.

NFF har nå sendt en skriftlig melding til Helsedepartementet.

– Det kan få dramatiske konsekvenser. Vi risikerer å miste to landskamper, bli slått ut av UEFAs andre nivå, miste betydelige inntekter til norsk fotball, miste sjansen til å konkurrere i EM og mange usikkerheter. Vi merker at internasjonale kamper spilles av 55 land i Europa, og det er andre land vi er i den situasjonen vi er i nå. Bjerketvet sier at vi er unntaket slik saken er nå.

Hva å vente på: Earling Broad Holland og Leo Skiri Osticard er fortsatt i Norge. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Vi ønsker ikke å gjøre noe ulovlig. Det er grunnlaget. Vi følger og respekterer absolutt reglene, men vi tror at vi er underlagt reglene og er i tråd med reglene. Det er grunnlaget, sier generalsekretæren.

Les mer

Frykten for Elitesirian etter utbruddet i landslaget: – Synd hvis klubbfotballen blir berørt

UEFA-protokollen for konkurranser under utbrudd – «Return to Sports» – kan leses i sin helhet Hun.

– Når Helsedirektoratet setter beina ned, ber vi teamet bli i Norge til de får en ny vurdering. På den ene siden forklarer vi ulik norsk lov. Hvis vi ikke reiser, bryter vi det europeiske samfunnet som vi er en del av. Hvis vi mislykkes i første runde, har vi en sjanse til å kvalifisere oss til verdenscupen, i det minste ikke spillerne. Vi savner sjansen til å bli en poolvinner, noe som gir oss et opprykk til nivå A, så det er veldig attraktive motstandere, og dette har store økonomiske konsekvenser for oss. I tillegg, som det eneste landet i UEFA, vil vi ikke konkurrere i de obligatoriske turneringene vi har laget. «Dette er en veldig krevende situasjon,» sa fotballkaptein Derje Schweinstein i en uttalelse.

READ  Norge utsteder vinterkort til utenlandske lastebilsjåfører

Onsdag ble den norske protesten mot Israel avlyst etter samtaler fra koronainfeksjoner og helsemyndigheter til det israelske laget.

De norske spillerne er testet fire ganger siden ankomst til Norge, ikke etter fredag ​​kveld. NFF skriver i en uttalelse at alle de 39 testresultatene som ble oppnådd var negative.

Det rumenske fotballforbundet sa fredag ​​kveld at det mottok landslaget «med åpne armer».

VG oppdaterer saken.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *