Avtale om å danne en sentrum-venstre minoritetsregjering

Arbeidere og senterister, som vant stortingsvalget 13. september i Norge, ble fredag ​​enige om å danne en ny minoritetsregjering hvis politikk og struktur vil bli presentert neste uke.

Vi er klare til å danne regjering på torsdag– Etter flere dager med samtaler med Sentralpartiet, som hovedsakelig forsvarer interessene til landsbygda, kunngjorde Labour -leder og neste statsminister Jonas Kahar Store.


Les mer : Valg i Norge: “Vi klarte det!”, Venstre kommer tilbake til makten


Han, sammen med sin partner Drive Sloxwald, sa at den politiske plattformen for å veilede det nye lagets handlinger vil bli gitt onsdag.

Sammen med Sosialistisk Venstre vant begge partiene absolutt flertall i forsamlingsvalget 13. september, og avsluttet den åtte år lange regjeringen til den konservative Erna Solberg.

Men foreløpige konsultasjoner mellom de tre partiene viste fram dype forskjeller, spesielt spørsmålet om oljedrift og beskatning av de rike under klimautfallet, og Sosialistisk Venstre trakk seg til slutt fra samtalene.

Den nye todelt koalisjonen vil bare ha 76 seter av 185 i parlamentet, og må forhandle hver fil med andre partier for å vedta lovene.

READ  Gravid - Elleve måneder etter fødselen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *