Bærekraftig energi: Norge donerer 64 millioner dollar til SEFA

Sustainable Energy Fund for Africa har sikret en ny tilskuddsforpliktelse på 64 millioner dollar. Den kommer fra Norsk Utviklingssamarbeidsbyrå (NORAD) og Global Energy Alliance for People and Planet (GEAPP).

SEFA er et spesielt flergiverfond forvaltet av Den afrikanske utviklingsbanken. Det gir konsesjonelle midler for å låse opp investeringer i privat sektor Fornybar energi og energieffektivitet.

De Norges utviklingsminister, Anne Beethe TwinreamDet er skissert at dette bidraget vil bidra til å løse noen av de største utfordringene som hindrer tilgang til ren energi. Afrika. «Seks hundre millioner afrikanere mangler strøm og 900 millioner mangler moderne ovner».

«Vi støtter dekarbonisering i hele energisektoren. Sammen vil vi fokusere vår innsats på bærekraftige energiprosjekter som er overførbare, skalerbare og replikerbare, og ser frem til å støtte SEFA for å mobilisere og mobilisere ytterligere midler til disse kritiske prosjektene, sa ministeren.Global Alliance for Energy for People og Planet for Africa, Joseph Nanga.

«Disse nye bidragene er en anerkjennelse av den essensielle rollen SEFA har spilt i å fremme privat sektors investeringer i bærekraftig energisektoren i Afrika. De vil gjøre SEFA i stand til å skalere opp investeringene sine ytterligere i løpet av de neste årene,» la han til. Dr. Daniel Schroth, direktør for den afrikanske utviklingsbanken for fornybar energi og energieffektivitet.

Kunngjøringen ble gjort som en del av en klimakonferanse.COP27) han holdt Sharm El Sheikh Og endte opp med minimal enighet.

For noen uker siden tilbød Cefa 2,5 millioner dollar i finansiering Mosambik. Finansiering for å støtte gjennomføringen av tekniske, økonomiske, miljømessige og sosiale mulighetsstudier Et flytende solkraftverk på reservoaret til Chikamba Dam.

READ  - Han har to - டியாக Diego »og« Maradona »- V.G.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *