Bærekraftig hus: 8 bærekraftige og miljøvennlige hjem

Til tross for fortsatt motstand fra klimaskeptikere, blir hastigheten av klimakrisen tydeligere for dagen. Og det gjør også forståelsen av at bærekraftig bolig nødvendigvis må være en viktig del av løsningen.

Parisavtalen fra 2016 forplikter undertegnerne til å begrense “global oppvarming til mindre enn 2 ° C, helst 1,5 ° C, sammenlignet med førindustrielle nivåer innen 2050.” Den sier at for å oppnå dette målet, vil det globale samfunnet trenge å redusere netto karbonutslipp til null innen minst 2050, og helst tidligere.

Som Low Carbon Living CRC påpeker, genererer australske hjem rundt 13 prosent av karbonutslippene våre. Så det er klart at hvis vi skal oppfylle våre forpliktelser i Paris, må vi redusere karbonet vi bruker i hjemmene våre. Vi må omfavne begrepet bærekraftige hjem.

Hva er et bærekraftig hjem?

Svaret på dette spørsmålet er ikke enkelt. På grunn av kompleksiteten rundt forsyningskjeder, produkter og design er det vanskelig å definere ‘bærekraftig bolig’. Imidlertid refererer begrepet generelt til et hjem som krevde lite til null energi for å bygge og krever lite energi for å varme opp og avkjøle. Viser til hjem som minimerer negative miljøpåvirkninger på flora og fauna; moderat bruk av byggematerialer, energi og rom; og bidra til å maksimere menneskelig velvære.

Tradisjonelt har begrepet det bærekraftige hjemmet hatt liten innflytelse over hele den vestlige verden. Etter hvert som tiden har gått, og vi nærmer oss målet om netto null karbonutslipp innen 2050, har dets betydning økt.

Designere, spesifikatorer og lovgivere har begynt å forstå viktigheten av grønne hjem. I Australia opprettet for eksempel energiministre på stats- og føderalt nivå i 2019 Pathway for Low Energy Buildings, som legger opp en plan for å øke antall bærekraftige boliger over hele landet.

Andre tiltak som Sustainable House Day peker på det faktum at den avgjørende betydningen av selvbærende boliger begynner å bli forstått i stor skala.

READ  Korpiklaani's Jonne Jarvela spiller sine favorittgitarriffer

Å bygge et bærekraftig hjem

Å bygge miljøvennlige hjem innebærer flere hensyn, inkludert:

Energieffektiv design

På makronivå innebærer bærekraftig bolig et skifte fra byspredning (som er tydelig i de fleste australske byer) til vekt på middels tetthet og lett byutvikling, og bærekraftige byer der ting som transport og fasiliteter er rimelige og greit. planlagt.

Når det gjelder individuelle boliger, bør hele bygningens livssyklus anerkjennes som det viktigste målet for bærekraftig arkitektur.

Fra det utgangspunktet har arkitekter som ønsker å designe energieffektive hjem flere strategier til disposisjon, inkludert bruk av dobbeltvinduer, isolasjon, solcellepaneler og oppvarming av plater. De har også tilgang til innovative produkter som Hempcrete, som er laget av hamp, kalk og vann; eller rammet jord og halmballer som kan bidra til å redusere husets termiske masse. Alle kan bidra til å gjøre bærekraftige boligideer til virkelighet.

Passiv oppvarming og kjøling

Orienteringen av huset, den termiske massen, ventilasjonen og isolasjonen er viktige aspekter ved utformingen av et drivhus. Det er også romlig regulering, skyggelegging og innglassing.

Bruk av resirkulerte og bærekraftige husholdningsmaterialer.

De som designer bærekraftige hjem, kan resirkulere bjelker og bruke dem til undergulvskonstruksjoner, bruke resirkulerte utendørs mursteinbelegg som badegulv, og bruke maling og overflater med lav VOC-overflate, lokalt hentede byggematerialer og bare bærekraftige treprodukter.

Hampehus blir populære fordi materialet er motstandsdyktig mot insekter og derfor ikke trenger å bli kjemisk behandlet med insektmiddel. Rammet jord og halmballer er andre populære alternativer.

Avløpsrensing og vannbeskyttelse

Bærekraftige hjem må ha dusjhoder, toaletter, kraner osv. Som har en WELS-vurdering på tre stjerner eller høyere. Selvforsynende hjem bør også bruke gråvannssystemer for bad, vaskerier, toaletter og kloakkanlegg for hager.

Smart lysinstallasjon

Godt utformede bærekraftige hjem har smarte belysningssystemer som sørger for at belysning bare slås på når det er nødvendig. De har belysning som kobles til via et intelligent C-Bus-ledningssystem.

READ  Over 9 millioner falske beroligende piller trukket tilbake fra sirkulasjon av politiet i Ungarn og Norge - Eurasia Review

Når du velger lys, bør huseiere ta hensyn til wattstyrken, ikke wattstyrken til pærene. og innse at ved å kombinere LED- og CFL-armaturer kan de redusere det totale energiforbruket.

Bærekraftig bolig Australia: 8 av de beste bærekraftige hjemmedesignene

Tasmania utvendig av Apple Crate Shack

1. Eplebokshytte

Plassering: Blomsterpotte, Tasmania

Byggedato: 2018

Arkitekt: AKA Arkitekter

Også kjent som 60K-huset (en referanse til kostnadene for bygging), beskriver dens arkitekt dette bærekraftige hus som “en utforskning av tilstrekkelighet.” Et hjem med ett soverom har en isolert polert betongplate for å lagre vinterens dagtidsvarme, solcellepaneler og en orientering som utnytter vintersolen fullt ut.

Waramanga Rammed Earth Law

2. Rammed earth of Waramanga

Plassering: Waramanga, ACT

Byggedato: 2018

Arkitekt: Republic of Architecture

Som navnet antyder, er dette bærekraftige hjemmet med tre soverom bygget rundt en sentral søyle av stampet jord. Med en energivurdering på 8,8 stjerner kombineres den passive designen med takvifter, en solvarmepumpe og et vannbasert varmesystem for å sikre en behagelig temperatur hele året fra 20 ° C til 22 ° C.

Fall House California balkong

3. Fall House

Plassering: Big Sur Coast, California

Byggedato: 2013

Arkitekt: Fougeron arkitektur

Fall House har utsikt over Stillehavet og er en to-etasjes bolig med tre soverom som har to rektangulære bokser, forbundet med et glassbibliotek. Kobberfasaden gir brannbeskyttelse og har også et energieffektivt resirkuleringssystem for gråvann og vinduer for å redusere avhengigheten av kunstig kjøling. Den åpne toppboksen, som huser det meste av stue- og kjøkkenområdet, favoriserer ventilasjon.

Fyrtårn, ytre utsikt, av, new york

4. Fyrtårn

Plassering: Brooklyn, New York

Byggedato: 2012

Arkitekt: Fabrikk 718

Det første sertifiserte passivhuset i New York City, Tighthouse, ble modernisert av arkitektkonstruksjonsfirmaet Fabrica718 i 2012. Som et resultat av dette arbeidet, som inkluderte en ny bakfasade, en

gulv, takterrasse og et kunststudio for huset: det bærekraftige huset bruker nå 90% mindre varmeenergi (og 75% mindre energi samlet) enn et standardhus.

illawarra flamme Kina uow utenfor

5. Flamme Illawarra

READ  Las autoridades arrestan a farmacéutico de Wisconsin acusado de estropear intencionalmente la vacuna contra el coronavirus

Plassering: porselen

Byggedato: 2013

Arkitekt: Wollongong University Students

I 2013 gikk studenter fra University of Wollongong sammen og TAFE Illawarra gikk sammen for å konkurrere i Solar Decathlon China 2013. De ble de første i arrangementets historie som moderniserte et eksisterende hjem og forvandlet det til et bærekraftig hjem uten null. Inngangen, som endte med å vinne begivenheten, inneholdt LED-belysning, regnvannsoppsamlings- og gråvannsgjenvinningssystemer, et 9,4 KW solcellepanelsystem på taket og et bygningsstyringssystem som styrer husholdningsapparater og lagret energi.

ZEB Pilot House Norway utvendig

6. ZEB pilothus

Plassering: Larvik, Norge

Byggedato: 2014

Arkitekt: Snøhetta

Fullført som et samarbeid mellom arkitektene Snøhetta, Skandinavias største uavhengige forskningsorgan SINTEF, ZEB-partner Brødrene Dahl og Optimera, er dette huset 100% CO2-motregnet. Som sådan har den oppnådd ZEB-OM-klassifiseringen. Med et samlet areal på 220 m2, skråner det mot sørøst og har solcellepaneler på det skrånende taket for å maksimere systemets effektivitet. I tillegg har det bærekraftige hjemmet underjordiske kraftbrønner som supplerer energibehovet.

elementærhusfasade victoria

7. Elemental House, Victoria

Plassering: High Camp, Victoria

Byggedato: 2019

Arkitekt: Ben Callery Arkitekter

Ligger en time fra Melbourne på et sted som heter High Camp, har dette bærekraftige hjemmet med 1 soverom et kompakt fotavtrykk på 10m x 10m. Også med et enkelt bad og stue lagrer huset sin egen energi, samler eget regnvann og behandler sitt eget avløpsvann. Bygget i 2019 av Ben Callery Architects, har den utsikt å dø for.

bundeena beach house bakgård utsikt

8. Bundeena Beach House

Plassering: Bundeena, New South Wales

Byggedato: 2019

Arkitekt: Grove Architects

Dette huset ligger i Bundeena, sør for Sydney, ved havet ved siden av Royal National Park. Det bærekraftige hjemmet er designet av Grove Architects og oppfattet som en innfødt hage, og har et grønt tak for å redusere varmeabsorpsjonen, et solcelleanlegg på seksten paneler på 5,7 kW og et Tesla-batteri. Dens solcellepaneler er integrert i utformingen av huset og takhagen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *