Banken var i stand til å flytte 15 milliarder euro… uten at noen visste det

Eiendeler verdt til sammen nesten femten milliarder euro har blitt overført de siste fire ukene fra DNBs varetekt i Haarlem (nordvest) til et nytt kontantsenter bygget på militært land i Zeist (sentrum), opplyser DNB i en pressemelding. frigjøring

Den siste transitt fant sted mandag, ifølge den nederlandske allmennkringkasteren NOS, som viste en video som viser en konvoi bevoktet av politi.

Royal Dutch Marechaussee, ansvarlig for trafikksikkerhet, jobbet tett med politiet og forsvarsdepartementet, sa sentralbanken.

Per oktober 2020 husket DNB at 14.166 gullbarrer som veide omtrent 12,5 kg hver, samt 1.006 esker med gullmynter og sedler allerede var fraktet fra DNBs hovedkontor i Amsterdam til en tidligere pengetrykker i Haarlem.

«Ettersom gullet overføres fra Amsterdam – via Haarlem – til Gjeest, krever hovedkontoret i Amsterdam (…) mye mindre streng sikkerhet,» bemerket DNB.

Bygget skal bli åpent og tilgjengelig for publikum i «full gang» med oppussing. Den skal være operativ igjen innen utgangen av 2024.

Byggingen av det nye «kassesenteret», som nå er «i full drift», «svært sikkert og innovativt» startet høsten 2019 og ble ferdigstilt i september, ifølge DNB.

Der blir sedlene sjekket og sortert. DNB leverer sedler og mynter fra senteret til sikkerhetstransportselskaper som tar dem til «banker, minibanker og butikker».

Der undersøkes også falske sedler og mynter.

Mengden gull i Zeist er 31 % av DNBs totale gullreserver, sa han. Den amerikanske sentralbanken i New York har 31 % av sentralbankene. De andre 38% av gullreservene holdes i London og Ottawa.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *