Banker, verdens største aksjonær, sier at teknologien har migrert

Norges velstandsfond på 1,3 billion dollar, verdens største innehaver av børsnoterte aksjer, sier at finansinstitusjoner har migrert teknologiaksjer som viktige drivere for inntjeningen.

Norges Bank Investment Management, som eier omtrent 1,5% av den globale aksjen, slo kjerneindeksen i første kvartal og overgikk MSCIs globale indeks.

“Over tid, spesielt i fjor, fikk den teknologi og grønne aksjer,” sa fondets viseadministrerende direktør, Trond Grande, telefonisk. “Det vi så i første kvartal var litt annerledes,” sa han og la til at den beste avkastningen kommer fra økonomi og energi.

Når det gjelder finans, sa Grante, “vi må se dette i sammenheng med å heve langsiktige renter”, noe som betyr at bankene kan “låne ut med høyere marginer”.

Finansielle aksjer utgjør 14,6% av fondets investeringer. Offentlige poster viser J.P.Morgan Chase & Co. Den største banken har omtrent 3,5 milliarder dollar. Investoren eier ca 9,9 milliarder dollar Bank of America Corp. og milliarder 2,5 milliarder UPS Team AG. Eksponeringen mot finanssektoren i fjor resulterte i et tap på nesten 12 milliarder dollar.

Opphovning

Rentestigningen, sier Grande, bak utviklingen i finanssektoren kommer blant spekulasjoner om at inflasjonen kan komme tilbake, noe som delvis mates av stimulanspakker registrert i USA og Europa.

På spørsmål om han var bekymret for inflasjon, kalte Grande det et “spøkelse”. Det “kritiske” problemet er at inflasjonens avkastning kan være “uventet og sterk”, og investorer må forårsake “noe volatilitet” i denne forbindelse.

“I lang tid har aksjer vært en aktivaklasse som gir en viss beskyttelse mot inflasjon,” sa Grante.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *