Bankstyrer over hele verden mangler teknisk ekspertise: Accenture Report

Det er en vedvarende mangel på teknisk ekspertise blant styremedlemmene i noen av verdens største banker, ettersom disse långiverne har økt investeringene i teknologi for å møte kundenes etterspørsel, sa Accenture i en uttalelse fredag.

Accenture analyserte den profesjonelle bakgrunnen til nesten 2000 ledende og ikke-administrerende direktører i 107 av verdens største banker. Studien inkluderer Australia, Belgia, Brasil, Canada, Kina, Danmark, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Japan, Nederland, Norge, Russland, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia og USA.

Les også | Vaksine tillit i India tømmer nå flere bokser

For denne analysen defineres teammedlemmer med profesjonell teknisk erfaring som de med senior teknisk ansvar, for eksempel å fungere som Chief Information Officer, Chief Technical Officer eller Chief Digital Officer i deres nåværende organisasjon. Tidligere selskaper hadde slike ansvarsområder; Eller har senioransvar i et teknologiselskap.

“De fleste av forstyrrelsene forårsaket av epidemien har ført til en rask overgang til flere digitale berøringspunkter i banken, noe som krever raske tekniske investeringer,” sa Muro Machi, som leder Accenture-strategi og rådgivning i Europa.

“Banker som fremskynder skyvedtakelsen for å bedre håndtere endring, drar nytte av et team av teknisk erfarne mennesker som kan bidra til at teknologiske investeringer i ulike forretningsenheter er konsistente.”

I følge rapporten anbefaler Accenture at 25% av bankstyrets direktører har teknisk erfaring. Den la til at selv om verdens største banker har gjort fremskritt med å legge til teknisk erfaring til styrerommet, har fremgangen gått sakte.

For eksempel har bare 10% av alle styremedlemmer og 10% av administrerende direktører i styrer vurdert for rapportering profesjonell teknisk erfaring, henholdsvis opp 4 og 6 prosentpoeng, fra for fem år siden.

READ  Sonards subsea bruker en 'ny rase' av sensorer

“I tillegg har antall banker med minst ett medlem med profesjonell teknisk erfaring økt med bare 10 prosentpoeng de siste fem årene, fra 57% til 67% – en tredjedel av bankene har ennå ikke styremedlemmer med profesjonell teknisk erfaring, “sa Accenture.

Abonnere Mint Nyhetsbrev

* Skriv inn riktig e-postadresse

* Takk for at du abonnerte på nyhetsbrevet vårt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *