Barbara Boxer «kansellerte postene» som en utenlandsk agent for det kinesiske overvåkingsselskapet som målrettet mot uigurene

Tidligere California Senator Barbara Boxer hevet øyenbrynene denne uken etter at hun først registrerte seg som utenlandsk agent hos det kinesiske vakthundeselskapet Hikvision, og deretter «kansellerte påmeldingen» på tirsdag.

Det var Hikvision Blokkert Av handelsdepartementet i 2019 angående dets engasjement i den kinesiske regjeringens angrep mot uigurene – en etnisk minoritet i Xinjiang-provinsen i Nord-Kina.

Boxer, fra registrert Med Justisdepartementet i henhold til Foreign Agents Registration Act fredag, ble han forventet å fungere som en «strategisk rådgiver» på vegne av vakthundfirmaet for Mercury Public Affairs, et fremtredende lobbyfirma der Boxer var Nylig Han heter medformann Daglig innringer Jeg nevnte det først.

Selv om det ikke er uvanlig at tidligere politikere går inn i lobbyvirksomheten og registrerer seg som utenlandske agenter når de jobber med en annen regjering, har den valgte president Joe Bidens åpningskomité flagget Boxer mens han konsulterer Hickvison – som er den største. de berørte Det er den kinesiske regjeringen.

Jeg nevnte det først før Axios, Komiteen sa at den vil returnere den første bokserdonasjonen på $ 500 til den tidligere senatoren etter at den har besluttet å arbeide i koordinering med teknologigiganten.

Boxer sa til nettavisen at avgjørelsen var en «mulighet» til å «hjelpe et selskap å operere på en mer ansvarlig og human måte som er i samsvar med amerikansk lov i ånd og bokstav.»

Tirsdag ettermiddag så hun imidlertid ut til å trekke beslutningen og kunngjorde i en tweet at hun hadde «kansellert sin registrering.»

Trump-administrasjonen oppmerksom på Kinas angrep på folkemord på uiguriske muslimer: rapport

«Gitt den intense responsen på registreringen min, har jeg bestemt at mitt pågående arbeid har blitt en negativ distraksjon fra min innsats for å bevare amerikanske jobber og forbedre selskapet,» skrev Boxer. «Så registreringen min ble kansellert.»

READ  Christian Blumenfelt vil ha alt mens han søker verdensherredømme - Elite News

Hikvison sies å være verdens ledende leverandør av overvåkingsutstyr og signerte en kontrakt på $ 272 millioner med Xinjiang Police mellom 2016-2017, ifølge Senter for strategiske og internasjonale studier.

Kinas kampanje mot uigurene antas å ha startet så tidlig som i 2013, da regjeringen begynte å bruke skadelig programvare for å spore Uyghur-befolkningen.

Siden den gang har Folkerepublikken Kina blitt beskyldt for å ha satt opp masseleirlagre som anslår anslagsvis 1 million uigurer og har tatt andre tiltak mot innbyggere i Xinjiang ved hjelp av teknologiselskaper som Hikvision.

Boxer fungerte som senator fra 1993 til hun gikk av med pensjon i 2017. Sen. Kamala Harris.

Klikk her for å bruke FOX NYHETER

Boxer vil fortsatt være medformann i lobbygruppen, som hun beskrev som «en pioner for kvinner, en progressiv korsfarer og en konsensusbygger på tvers av partilinjer» i januar Reklame.

Fox News kunne ikke umiddelbart få tilgang til Bidens overgangsteam eller Boxer for denne rapporten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *