Bedriftsledere i Dundee støtter «radikale» forslag for å øke veksten

Flere fremtredende forretningsmenn i Dundee støttet en rapport bestilt av Sir Tom Hunter som ba om «drastiske» tiltak for å øke økonomisk vekst.

De Oxford Economics Report For Entrepreneur Hunter Foundation krever det betydelige skattelettelser og foretaksreguleringer, samt økte offentlige investeringer gjennom lån.

Rapporten, som ble utgitt tidligere denne uken, bemerker at Skottlands BNP per innbygger er lavere enn land som Danmark og Norge og krever endringer i politikken fra både Storbritannias og den skotske regjeringen.

Lang liste over støttespillere

Det har nå blitt støttet av en gruppe på 27 næringslivsledere.

Tilhengere inkluderer Dundee-baserte forretningsmenn Chris Van Der Koyle, Buddy Burns fra 4J Studios, Fraser Edmund fra Broker Insights i byen, og tidligere DC Thomson-president Ellis Watson.

Andrew Wilson, grunnlegger av Charlotte Street Partners Consulting og forfatter av SNPs Sustainable Growth Committee Report, er også signert.

Det støttes også av administrerende direktører for de skotske handelskamrene og det feministiske Skottland.

Samarbeid er ikke i konflikt

I et felles brev sa 27 næringslivsledere at rapporten var en sterk argumentasjon for en ny økonomisk strategi i Skottland.

Brevet lyder: «Det kreves drastiske og ambisiøse endringer i politikken hvis Skottlands økonomiske resultater skal endres og styrkes dramatisk de neste femten årene, og det skal ikke være noen hellige kyr som vi definerer disse endringene.»

« Vi må, som en nødvendighet snarere enn et alternativ, adressere den lave produktiviteten i Skottland, den svake fødselsraten i virksomheten og den manglende suksessen med oppskaleringer som betyr at Skottlands BNP per innbygger bare er 44% av Singapores nivå, 48% av Irland, og 68%. Fra Norge og 75% fra Danmark.

READ  EU-restriksjoner omgår salg av potash fra Hviterussland til Norges Yara

“Vi må handle nå, i samarbeid og ikke i konflikt, for å støtte og levere en strategi som tar oss opp BNP-stigen og driver innovasjon og ekspansjon – ikke bare innen bedrifter, men i hele offentlig sektor.

«Å oppnå betydelig vekst i BNP er ikke bare i alles interesse, det er viktig hvis vi skal opprettholde og virkelig forbedre våre offentlige tjenester og drive sårt tiltrengte jobber i den post-pandemiske fasen.»

Et gap mellom Skottland og andre land

Rapporten hevder at gapet mellom økonomiene i Skottland og Norge er så stort at det ville trenge et selskap av størrelsen på Googles globale produksjon for å bringe BNP per innbygger til samme nivå.

Han legger til at Skottlands BNP per innbygger har vært rundt 8% lavere enn Storbritannia som helhet i mange år, hovedsakelig på grunn av dårlig produktivitet.

Rapporten spår at i løpet av perioden 2020 til 2035 vil Skottlands gjennomsnittlige reale BNP-vekst bare være 1,3%.

Bedriftsledernes budskap understreker viktigheten av å skape en levende økonomi for ungdom.

«Vi må være eksepsjonelle voktere av Skottlands fremtid for deres skyld,» legger han til. For å gjøre dette kunne vi rett og slett ikke gjøre det vi alltid har gjort, som lapper kantene, Skottland må tenke stort og trenger å tenke raskt.

”Vår sjanse er vår størrelse, vi er en rask båt sammenlignet med supertankers økonomi, og vi er et land som historisk oppfant den moderne verden, og det er ikke ut av lommen vår å gjøre det igjen.

«Vi ber om en rasjonell nasjonal debatt om vår økonomiske fremtid for å presentere en operativ strategi og implementeringsplan for veksten i Skottland.»

READ  Tilkoblingsproblemer med Wi-Fi eller GSM-tilkopling til leiligheten: enkle løsninger | Hjem

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *