Beklager at fire av ti investorer har kjøpt aksjer det siste halvåret

I løpet av de siste seks månedene, preget av Russlands invasjon av Ukraina, stigende energipriser og rekordstor inflasjon, har 41 % av belgiske investorer kjøpt aksjer eller aksjefond, fra INGs siste månedlige måler, publisert på fredag. Minst 39 % angrer på det.

Selv om belgierne vurderer dem som langsiktige (minimum fem år, eller mellom ett og fem år), er investeringsbeslutninger underlagt den nyere fortidens luner. Dermed mener tre av ti respondenter at for å kollapse må prisen på en investering ha gått opp det siste året, mens 28 % ikke stenger denne investeringen hvis verdien faller i denne perioden.

Denne overbevisningen er sterkere blant kvinnelige investorer (33 %) og blant fransktalende (41 %). En kraftig nedadgående korreksjon i aksjemarkedene i første halvår vil imidlertid kunne brukes av investorer som et inngangspunkt, mener ING.

Faktisk indikerte halvparten av de spurte at aksjemarkedsfallet på 15 % var en god kjøpsmulighet. Imidlertid ser risikoviljen ut til å avta for øyeblikket: 59 % av investorene sier at de ikke er villige til å ta noen risiko med sparepengene sine i dag. «Belgiske investorer vet at langsiktighet er viktig, og det hindrer dem heller ikke i å la seg lede av de siste prisbevegelsene og deres følelser når de tar kjøpsbeslutninger.”, bemerker Peter Vanden Hutt, sjeføkonom i ING Belgia.

Generelt, for sjette måned på rad, holdt investorens måler i juli (72 poeng) seg godt under det nøytrale nivået (100 poeng), noe som indikerer omkringliggende pessimisme. Uvanlig var fransktalende betydelig mer optimistiske (82 poeng) enn nederlandsktalende (66 poeng), bemerker BIC. «Dette er sannsynligvis fordi investeringer med høyere risiko, for eksempel aksjer, er mer populære blant nederlandsktalende.»avslutter Vanden Houte.

READ  Kathy forventet ikke dette da hun bestilte burgeren sin via UberEats (bildet)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *