Bekreft Derby County Wayne Rooney som ny manager – blogg

Derby County Football Club er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Wayne Rooney som klubbens nye manager.


35-åringen vil løpe på en to og et halvt årskontrakt fram til sommeren 2023.

Rooney tilbød seg å lede Derbys trenerteam i slutten av november etter at tidligere manager Philip Goku splittet med klubben tidligere samme måned.

Han støttes av medtrenerne Liam Rosenier, Shay Given og Justin Walker, som vil fortsette å ha sine stillinger etter hvert som Roones stab skrider frem.

Rosenier overtar som assisterende manager, samtidig som han går over til en gitt førstelagstrenerplass. Walker vil fortsette som førstelagets utviklingstrener, mens akademiets målvakttrener Jason Pierce er utnevnt til klubbens første lagmåltrener.

Steve McLaren vil fortsette å påta seg pliktene som teknisk direktør og rådgiver for styret.

Rooney hadde tilsyn med totalt ni kamper, og spilte inn tre seire og fire spor fra slutten av november til begynnelsen av januar.

I tråd med å akseptere den ledende stillingen, har Rooney valgt å kalle tiden i sin berømte sportslige karriere for å fokusere fullt ut på sitt arbeid.

Heltidens ledende målscorer for England og Manchester United, med mer enn 700 profesjonelle opptredener til navnet hans, ble med i Derby i januar 2020 og dukket opp på Rams-skjorten ved 35 anledninger.

Stephen Pierce, administrerende direktør i Derby County, sa: “Vi er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Wayne Rooney som vår nye manager.

“De siste forbedringene våre under Wayne har vært gift med noen positive prestasjoner, spesielt 2-0-seieren over Swansea City og 4-0-seieren over Birmingham.

”I løpet av den ni kampkjøringen forbedret vi deres forsvarsrekord dramatisk og spilte inn fem rene ark, mens vi på det tredje angrepet ble veldig effektive og hensynsløse.

READ  Det er et stort politiinngrep

«Disse stiftelsene ga en plattform for å bygge klubben i andre halvdel av sesongen under Waynes veiledning.»

Rooney sa: «Da jeg først kom til Storbritannia, ble jeg helt blåst av energien fra Derby County Football Club.

“Til tross for andre fordeler, vet jeg naturlig at Derby County er stedet for meg.

«Det er en slik ære å få muligheten til å følge i fotsporene til Brian Gloff, Jim Smith, Frank Lampard og Philip Goku.

Roonys første kamp som Derbys permanente faste manager vil være i Rotherham United-hjemmet (15:00 avspark) for Sky Pet Championship lørdag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *