Bekrefter begynnelsen på Kremls planlagte militære tilbaketrekning

Tirsdag bekreftet Kreml tilbaketrekningen av russiske tropper stasjonert nær Ukrainas grense, med henvisning til en «normal prosess» og fordømmer vestlig «vanvidd» fra Moskva over den påståtte umiddelbare okkupasjonen av landet.

«Vi har alltid sagt at når øvelsene er over, vil (…) troppene returnere til sine opprinnelige garnisoner. Det er det som skjer der, det er den vanlige prosessenDen russiske presidentens talsmann Dmitrij Peskov fortalte journalister.

Divisjoner fra militærdistrikter som har fullført sine oppdrag vil begynne å returnere til garnisonene sine i dag

Forsvarsdepartementet kunngjorde i morges at russiske tropper stasjonert i flere uker nær den ukrainske grensen har begynt å returnere til garnisonene sine, og vestlige frykter umiddelbar militæraksjon.

«Deler av de sørlige og vestlige militærdistriktene som hadde fullført oppdragene sine, hadde allerede begynt å tilpasse seg jernbane- og veitransport, og ville begynne å returnere til garnisonene sine i dag.Departementets talsmann Igor Konashenkov ble sitert av russiske nyhetsbyråer.

Det første tegn på retrett

Kunngjøringen er det første tegnet på Moskvas retrett fra krisen med Vesten, som har vart siden slutten av 2021.

Russland har konsentrert mer enn 100.000 soldater ved Ukrainas grenser siden desember, noe som har økt frykten for en umiddelbar invasjon av landet i Kiev.

Moskva har alltid benektet enhver intensjon om krig, men har krevd garantier for sin sikkerhet, som Ukrainas løfte om aldri å bli med i NATO, noe Vesten har nektet å gjøre.

READ  "Uten henne ville jeg aldri ha innsett faren jeg sto overfor"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *