Bekrefter Pittons suksess – VG

Utøvende minister: Brad Rafensberger fra Georgia. Foto: Brian Anderson / A.P.

Mer enn fem millioner stemmer er talt for hånd i Georgia. Fredag ​​kveld kunngjorde regjeringen at Joe Biden ville beholde sin smale seier.

Etter den første avstemningen mottok den påtroppende amerikanske presidenten rundt 14 000 flere stemmer enn nåværende president Donald Trump.

Fordi marginen var så liten, ble en omfattende gjennomgang av omtrent fem millioner stemmesedler lansert – For hånd.

Fristen ble satt tidlig torsdag morgen norsk tid, natt til fredag, sier statlige tjenestemenn:

  • Det nye resultatet viser at Joe Biden fikk 12 284 flere stemmer enn Donald Trump, en litt mindre ledelse enn i den første tellingen. Skriver CNN.
  • Dette er fordelingen: Biden mottok 2 475 141 stemmer (49,5%) og Trump 2 462 857 stemmer (49,3%).

Sosialistisk parti: Siden margen mellom de to kandidatene fremdeles er mindre enn 0,5 prosent, kan Trump be om en ny revurdering som et beseiret parti. I et slikt tilfelle melder nyhetsbyrået AP at dette vil skje ved å telle skannere.

Georgias første folketelling har bekreftet at statens nye system for å telle stemmer telle stemmer nøyaktig og presist, sa statssekretær Brad Rafenzberger til CNN.

Ukjent maktkamp i Georgia: Kan bestemme fremtiden til Biden

Regjeringen har ikke offisielt bekreftet avgjørelsen fra alle distrikter, og administrerende minister sa til den lokale TV-kanalen WSB-TV at den ville finne sted på fredag. Han legger til at de da «utvilsomt» vil erklære Pita som vinner av staten og dens 16 velgere.

Dette betyr at Joe Biden nå har totalt 306 velgere mot Trumps 232. Nyhetsbyrået A.P., Som erklærte Pitanai som vinner av staten etter folkeavstemningen. Du trenger 270 for å vinne valget.

READ  Norway Tour - Christoph presenterer fase 6, Remco Evangelist kronet

Georgia stemte ikke på en demokratisk kandidat Siden 1992. I 2016 vant Trump staten med 5 prosent flere stemmer enn Hillary Clinton.

– Telleprosessen har bare bekreftet det vi allerede vet: Georgia-velgere har valgt Joe Biden som sin neste president. «Vi skylder takknemlighet til valgansatte, frivillige og ansatte,» sa Cochlear Rothenberg til CNN under Biden-kampanjen.

Les mer

Hun kan ha snudd en hel stat

Selv om de faktiske resultatene ikke har endret seg, har flere blitt funnet Uregelmessigheter under revurdering. Dette er årsakene til at Bidens ledelse er mindre enn den var i første runde.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *