Bekymring i Nederland: En av tre mennesker lever under havoverflaten, noe som får diker til å sprekke

Sommerens tørke har hatt betydelige effekter på elvenivået i våre nederlandske naboer, så vel som i vårt land. Selv om båter fortsatt seiler Rhinen mellom Tyskland og Nederland, tørker sideelvene opp og fargestoffene sprekker.

En båteier forklarer at husbåten hans gikk ned: «I normale tider ser vi ikke steiner. Vi er på gressnivå og noen ganger er vi 6 eller 7 meter høye. Selvfølgelig bekymrer jeg meg, og ikke bare for meg selv. Det er et problem for oss alle!»

Bønder er kalt til redning

For store onder, store rettsmidler, bringer bønder nå vann til demningene annenhver dag, og det virker tilsynelatende. Til sjefen for Bois-Le-Duc vannkontor, Th Sprekken vil gradvis lukke seg.

Uten demningene ville mange byer allerede vært skjult under vann

Om sommeren er nivåene lave, men om vinteren stiger vannet mye høyere og tynger strukturene. Hvis Nederland ikke hadde diker, ville mange byer allerede vært skjult under vann. En tredjedel av den nederlandske befolkningen lever under havoverflaten.

Kanaler henger sammen, og hvis en kanal kollapser, kan konsekvensene bli katastrofale. De siste fem årene har Nederland opplevd fire tørkeperioder. Eksperter frykter at situasjonen vil forverres.

READ  "Selv for president Putin er det regler for krig."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *