Belgisk galleri selger kunstverk for millioner uten å betale skatt

Katalogverdien gitt av Vedovi Gallery var mer enn 15 millioner euro i 2017. Men maleriene hans er allerede på en avsidesliggende strand i Hong Kong? I tillegg til millioner av fortjenesten, helt skattefri, lar den kunngjøres på lørdag Kveldog De Tijd og Knack i sammenheng med en internasjonal journalistisk etterforskning av skatteparadiser kalt Pandora Papers.

Nesten 20 år etter åpningen av Brussels Gallery, var det i Hong Kong Paulo Vidovi, en belgisk 50-åring fra næringslivet, registrerte Global Art Portfolio Limited, et selskap “meldingsboks“Som ikke har noen annen oppgave enn å kjøpe og selge moderne og samtidige verk som kunsthandleren elsker, med den største aktelse. Ingen av dem er lagret i Hong Kong på grunn av dets ikke-eksistens, som dokumenter hentet fra Pandora Papers uttrykkelig bekrefter, det er ingen aktivitet, ingen visning, ingen offiser.

Selv om selskapet er registrert i Hong Kong, driver det ikke virksomhet der (?). All virksomhet i selskapet, inkludert anskaffelse, vedlikehold og salg av kunstverk, utføres fra Europa. Derfor er selskapets inntekt ikke skattepliktig i Hong Kong“Er det skrevet i et utkast til svar til skattemyndighetene i Hong Kong, funnet i Pandoras papirer. Deretter:”Vidovi, som er basert og basert i Belgia, er den eneste ansatte som er ansvarlig for å selge selskapets kunstverk. Selv om han har reist til Europa og USA (?), Har Vidovi aldri besøkt Hong Kong i løpet av de involverte årene.

Et brev sendt av den sveitsiske direktøren for Global Art til en revisor i Hong Kong rapporterer også et ikke -skattepliktig overskudd på 1,9 millioner dollar (1,64 millioner euro) ved utgangen av regnskapsåret april 2016. – mars 2017. Og 5,5 millioner dollar forrige år. Fem år etter starten har selskapet generert et kumulativt overskudd på mer enn 9,1 millioner dollar (7,9 millioner euro).

READ  For første gang forlot det norske formuefondet selskaper på grunn av skattetransparens fra Reuters

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *