Bergen åpner verdens lengste tunnel dedikert til fotgjengere og syklister.

Bergen by i Norge vil åpne en 2,9 km lang tunnel kun dedikert til fotgjengere og syklister.

Den norske byen Bergen skal åpne verdens lengste gang- og sykkeltunnel.

Tunnelen krysser Løvstocken sørvest i den norske byen og binder sammen boligområdene Fillingsdalen og Mindemairen. Syklister kan øke hastigheten ved å fortsette til Bergen sentrum med eksisterende ruter.

Fillingsdalstunnelen og resten av sykkelveien til Bergen sentrum er finansiert av kommunens Miljøløftet.

Målet er å få flere til å velge sykling og gående fremfor bil. Dette vil ikke bare redusere trafikken i byen, men også redusere klimagassutslipp og forurensning.

Rutens totale avstand – fra Fillingsdalen til Festplassen i sentrum – er 7,8 kilometer, noe som tar cirka 25 minutter på sykkel. Foreløpig tar det 40 minutter å koble sammen disse to delene på sykkel.

Bergens sykkeltunnel sies å være den lengste i verden, men den har noen ulemper.

Ved siden av den nye lette T-banelinjen som åpnet i november, fungerer tunnelen også som nødutgang for togpassasjerer. Takket være statlige investeringer er dedikerte kjørefelt for fotgjengere og syklister – henholdsvis 2,5 og 3,5 meter brede – inkludert i tunnelens utforming.

Tunnelen er åpen hver dag fra 05:30 til 23:30. Den har godt opplyste sittegrupper og sikkerhetskameraer. Fargerike dynamiske lys skaper en bølge av lys når en syklist eller fotgjenger kommer inn i tunnelen i hver ende. Nødtelefoner er tilgjengelig hver 250 meter.

Tunnelen vil holdes på en konstant temperatur på 7 grader Celsius, noe som gjør den til en treningsbane for løpere på kalde dager.

Åpningsseremonien er berammet til 15. april, og vil bli markert med et løp i tunnelen på lørdag, etterfulgt av en sykkelparade på søndag.

READ  5 skibilder med Nikolai Schirmer, oppdager av Norges fjell

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *