Biden fyrer Trump-tjenestemann i EEOC for å nekte å trekke seg

Den nye presidenten ble sparket etter at Sharon Gustafone fikk beskjed om at han kunne trekke seg for å velge sin egen kandidat i EEOC, men nektet, med henvisning til ønsket om å bli til slutten av hans fireårsperiode.

Utnevnt av My Trump i 2018, har han to år igjen i sitt innlegg i EEOC. Gustafone ble fjernet fra sin rolle fredag.

Konservative grupper har redusert skuddvekslingen ytterligere, og presidenter har rett til å utnevne sine egne generelle rådgivere til å støtte EEOC, og sier at tiltaket er i strid med Mr Bidens krav om solidaritet.

Skytingen ble fordømt av republikansk utnevnt kommissær Andrea Lucas til EEOC. kvitring: “Handlingen som Det hvite hus i dag har tatt mot vår uavhengige institusjon er en kompleks, et brudd fra de veletablerte normene respektert av lederne fra begge parter, injeksjonen av diskriminering der den ikke eksisterer, og bevisene som tyder på at ‘enhet’ virkelig gjelder denne presidenten og hans administrasjon. ”

I et brev som avviser Det hvite huss anmodning om å trekke seg, fru Gustafone Skrev: “Jeg vil fortsette arbeidet mitt med formålet med EEOC for å forhindre og adressere ulovlig diskriminering av ansettelser.”

“Når min periode avsluttes og det er på tide for min etterfølger å overta stillingen som generell rådgiver for EEOC, vil jeg være veldig glad for å hjelpe til med å samarbeide om en systematisk endring,” skrev han.

Fru Gustafones avtale i EEOC under den forrige administrasjonen satte tilbake kommentarer rundt LHBT-ansatte.

Da den nye administrasjonen tydeliggjorde måten den kunne ansette eget personale og rådgivere på, har Biden-administrasjonen utvist tidligere utnevnte fra utenrikskontoret til EEOC.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *