Biden har sendt fire B-1-bombefly til Putin i Norge

Joe Biden sender fire B-1-bombefly til Norge, en melding til Vladimir Putin i utkanten av en russisk flyplass

  • President Joe Biden sender fire luftvåpen B-1-bombefly til Norge for å informere Russlands Vladimir Putin om at USA vil beskytte sine arktiske allierte.
  • CNN rapporterte mandag at bombeflyet og 200 amerikanere var på vei fra Texas til Orland lufthavn i Norge.
  • I løpet av tre uker vil seilasene starte i polarsirkelen og på internasjonale farvann nær det nordvestlige Russland
  • Biden har gjort det klart at han planlegger å ta en strengere holdning mot Russland enn sin forgjenger, president Donald Trump.
  • «Dagene til USA som ruller i møte med russisk aggresjon … er over,» sa Biden i en uttalelse til utenriksdepartementet torsdag.

President Joe Biden sender fire luftvåpen B-1-bombefly til Norge for å avsløre for Russlands Vladimir Putin at USA vil forsvare sine allierte hvis Russland viser aggresjon i Arktis.

CNN kunngjorde flyttingen mandag og sa at bombefly stasjonert på Dice Air Force Base i Texas og rundt 200 amerikanere ville bli sendt til Orland flybase i Norge.

I løpet av tre uker sa nettverket at internasjonale flyreiser ville begynne fra polarsirkelen og nordvestkysten av Russland.

Russlands president Vladimir Putin

President Joe Biden (til venstre) sender fire luftvåpen B-1-bombefly til Norge for å informere Russlands Vladimir Putin (til høyre) om at USA vil beskytte sine allierte hvis Russland viser aggresjon i Arktis.

Ettersom president Joe Bidens administrasjon tar en sterkere holdning enn den forrige amerikanske administrasjonen, vil fire B - 1 bombefly sendes til Norge for å vise Russland sin styrke.

Ettersom president Joe Bidens administrasjon tar en sterkere holdning enn den forrige amerikanske administrasjonen, vil fire B – 1 bombefly sendes til Norge for å vise Russland sin styrke.

Nå håndhilser president Joe Biden (til venstre) Russlands president Vladimir Putin (til høyre) da Biden var visepresident på et møte i Moskva i 2011

Nå håndhilser president Joe Biden (til venstre) Russlands president Vladimir Putin (til høyre) da Biden var visepresident på et møte i Moskva i 2011

Tidligere har amerikanske militære operasjoner på Arktis sitt utspring i Storbritannia.

Flyttingen til Norge indikerer at USA fortsatt er klar til å takle den russiske okkupasjonen av regionen.

Bombingsturer er uker å planlegge, så CNN rapporterer, så den norske utplasseringen har vært i drift i noen tid.

Biden har gjort det klart at han planlegger å ta en strengere holdning mot Russland enn sin forgjenger, president Donald Trump.

Han snakket med Putin seks dager før presidentperioden.

Selv om han gikk med på å forlenge START-avtalen mellom USA og Russland i fem år, sa Biden i en uttalelse til utenriksdepartementet torsdag at han ikke er enig med Putin på andre områder.

«På samme tid gjorde jeg det veldig klart for president Putin på en helt annen måte enn forgjengeren min at Amerikas dager ruller i møte med Russlands aggressive handlinger, vårt valg, cyberangrepene, giften til innbyggerne, er over , Sa Biden.

Den nye presidenten sa at han ikke ville nøle med å «øke utgiftene til Russland» om nødvendig.

Putin ba om fengsel av russisk opposisjonsleder Alexei Navalny, som var «politisk motivert» og ba om umiddelbar løslatelse.

«MR. Navalny har samme rettigheter som alle russiske borgere under den russiske grunnloven. ‘Han var målrettet mot å avsløre korrupsjon. Han skal løslates umiddelbart og ubetinget. «

READ  Libya og Norge bombetrussel...

Navalny drakk gift i august og ble arrestert i forrige måned for brudd på prøveløslatelse fra en siktelse fra 2014 som forhindret ham i å stille til valg.

CNN rapporterer at Forsvarsdepartementet er bekymret for Russlands trekk i Arktis, ettersom landet kan prøve å blokkere tilgangen til maritime og naturlige ressurser, da 25 prosent av Russlands BNP er knyttet til hydrokarboner funnet nord for polarsirkelen. .

Reklame

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *