Biden møter mer kritikk etterhvert som Taliban går videre over Afghanistan – USA Political Live | Amerikanske nyheter
10:58

Oppdatert
10:39

Taliban har beslaglagt ytterligere fire provinshovedstader i Afghanistan
10:21
10:03

Storbritannias forsvarsminister har kritisert beslutningen om å forlate USA Afghanistan «Feilen» med å overlate «hastigheten» til Taliban.

Når vi snakker til Sky News, Ben Wallace Han advarte om at «det internasjonale samfunnet trolig vil betale prisen» og uttrykte bekymring for at al-Qaida ville få tilbake fotfeste i Afghanistan.

Han bekreftet at Storbritannia planla å sende 600 tropper til Afghanistan, og la til at 3000 mennesker, inkludert oversettere og britiske passinnehavere, ville bli hjulpet ut. Fanget Kandahar, Afghanistans nest største by, I tillegg til Lashkar Kah, hovedstaden i den sørlige Helmand -provinsen.

Wallace sa at avtalen var et uttak Det ble forhandlet i Doha, Qatar, Av Trump -administrasjonen Den «råte avtalen» som Storbritannia ønsket å motsette seg.
09:41
09:31

Som En Provinsiell Hovedstad Deretter En annen Fallen for Taliban, er dette meldingen fra Washington til Afghanistan som står overfor et angrep Livet deres er i deres hender.

«De må kjempe for seg selv, de må kjempe for landet sitt.» Joe Biden Sa. Jen Saki, En talsmann for Det hvite hus la til: «De har det de trenger. De må avgjøre om de har den politiske viljen til å slå tilbake.

Men til tross for mer enn 80 milliarder dollar i amerikansk forsvarshjelp og et årlig militærbudsjett siden 2002, har Afghanistans militære motstand mot Taliban Vil kollapse i høy hastighet Enn de fleste pessimister spår. Det snakkes blant amerikanske tjenestemenn i Kabul om at det vil falle om ikke om uker – om ikke uker.

Intervjuer med tidligere tjenestemenn som er tett involvert i amerikansk politikk Afghanistan Faktorene bak utbruddet peker på sammenkoblede baner, hvorav noen har vært i produksjon i lang tid, og noen er et resultat av beslutninger som er tatt de siste månedene.

Selv om det er enighet om at fiaskoen i ledelsen i Kabul og fiaskoen i enhet spilte en nøkkelrolle i fallet med dominoen, er det enighet om at forsøket på å legge all skylden på afghanerne skjuler rollen som USAs ansvar. Dens allierte til den militære katastrofen.
09:31

Presset på Biden øker ettersom Taliban forsvarer flere regionale gevinster

READ  Frankrike: "Landsby reddet fra terrorister av brannmenn" i Card 'megabrann'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *