Biden møter mer kritikk etterhvert som Taliban går videre over Afghanistan – USA Political Live | Amerikanske nyheter
10:58

Oppdatert
10:39

Taliban har beslaglagt ytterligere fire provinshovedstader i Afghanistan
10:21
10:03

Storbritannias forsvarsminister har kritisert beslutningen om å forlate USA Afghanistan “Feilen” med å overlate “hastigheten” til Taliban.

Når vi snakker til Sky News, Ben Wallace Han advarte om at “det internasjonale samfunnet trolig vil betale prisen” og uttrykte bekymring for at al-Qaida ville få tilbake fotfeste i Afghanistan.

Han bekreftet at Storbritannia planla å sende 600 tropper til Afghanistan, og la til at 3000 mennesker, inkludert oversettere og britiske passinnehavere, ville bli hjulpet ut. Fanget Kandahar, Afghanistans nest største by, I tillegg til Lashkar Kah, hovedstaden i den sørlige Helmand -provinsen.

Wallace sa at avtalen var et uttak Det ble forhandlet i Doha, Qatar, Av Trump -administrasjonen Den “råte avtalen” som Storbritannia ønsket å motsette seg.
09:41
09:31

Som En Provinsiell Hovedstad Deretter En annen Fallen for Taliban, er dette meldingen fra Washington til Afghanistan som står overfor et angrep Livet deres er i deres hender.

“De må kjempe for seg selv, de må kjempe for landet sitt.” Joe Biden Sa. Jen Saki, En talsmann for Det hvite hus la til: “De har det de trenger. De må avgjøre om de har den politiske viljen til å slå tilbake.

Men til tross for mer enn 80 milliarder dollar i amerikansk forsvarshjelp og et årlig militærbudsjett siden 2002, har Afghanistans militære motstand mot Taliban Vil kollapse i høy hastighet Enn de fleste pessimister spår. Det snakkes blant amerikanske tjenestemenn i Kabul om at det vil falle om ikke om uker – om ikke uker.

Intervjuer med tidligere tjenestemenn som er tett involvert i amerikansk politikk Afghanistan Faktorene bak utbruddet peker på sammenkoblede baner, hvorav noen har vært i produksjon i lang tid, og noen er et resultat av beslutninger som er tatt de siste månedene.

Selv om det er enighet om at fiaskoen i ledelsen i Kabul og fiaskoen i enhet spilte en nøkkelrolle i fallet med dominoen, er det enighet om at forsøket på å legge all skylden på afghanerne skjuler rollen som USAs ansvar. Dens allierte til den militære katastrofen.
09:31

Presset på Biden øker ettersom Taliban forsvarer flere regionale gevinster

READ  Jennifer Aniston roste Nicola Sturgeon som 'kvinnen som bringer forandring til verden'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *