Biden News: Så langt Saki sier det er ingen Quit Pro Go med Taliban, så nylig som Blingen sier at 1500 amerikanere fortsatt er i Afghanistan

Utenriksminister Anthony Blingen sier at det fortsatt er 1500 amerikanere i Afghanistan

Joe Biden har blitt anklaget for å ha signert en afghansk dødsordre som hjalp USA for å nekte å forlenge fristen 31. august for amerikanske tropper for å trekke seg ut av Afghanistan.

Den amerikanske presidenten sa at angrep fra ISIS selvmordsbombere var i høy risiko, og at «jo før vi er ferdige, jo bedre.»

Som en del av det har Taliban begynt å blokkere tilgangen til Kabul flyplass og forhindre flukt. På en konferanse i Det hvite hus onsdag sa pressesekretær Jen Zhaki at han ikke hadde kontakt med Taliban da han ble spurt om de tilbød penger eller forsyninger i bytte mot deres samarbeid.

Pentagon sier et helikopter utenfor omkretsen av flyplassen gjemte mørket og brakte flere mennesker inn på flyplassen. Dette er den tredje oppgaven bekreftet av talspersonen.

Utenriksminister Anthony Blingen anslår at det fortsatt er 1500 amerikanere i Afghanistan, inkludert 500 mennesker og en gruppe skoleelever som nå er blitt sendt til flyplassen på en reise fra California.

I mellomtiden ble to kongressmedlemmer som dro til Kabul hardt banket for sin uanmeldte «Instagram -tur» for å «overvåke» utkastelsen. Pentagon sier at deres tilstedeværelse «tok tid» fra andre operasjoner.

1629876714

Biden nekter å kommentere uttaket

Her er historien vår over natten med alle detaljer om Boris Johnsons mislykkede forsøk på å kjøpe mer tid for å flykte fra Afghanistan.

Taliban sa at afghanere står foran en mørk og farlig fremtid ettersom Boris Johnson og andre ledere ikke tvinger USA til å forlenge fristen for flyreiser, mens innbyggerne ikke får lov til å dra til flyplassen.

Ettersom rømningsvinduet lukkes raskt, er det en dyp frykt blant dem som frykter forfølgelsen av Taliban for at de vil bli forlatt og fanget i et land isolert fra omverdenen, Skriver Kim Sengupta Og Andrew Woodcock.

Det ble sagt at både Storbritannia og USA kunne reise raskt innen 31. august, fordi troppene måtte trekkes tilbake – kanskje innen 36 timer.

Flere G7-ledere-antatt å inkludere den franske presidenten Emmanuel Macron og EU-kommisjonens Ursula van der Leyen og statsministeren-har uttrykt bekymring for at tusenvis vil bli etterlatt av Joe Bidens selvpålagte frist 31. august.

1629876848

England trakk seg ved slutten av Washington

Den britiske utenrikssekretæren Dominique Robb mislyktes da han ble avhørt forsøk på utvisning onsdag morgen.

Rob fortalte BBC G7 -møtet tirsdag, 31. august og Joe Bidens oppfatning om at evakuering i Afghanistan best ble gjort så snart som mulig. frokost: «Vel se, det er klart at troppene vil bli trukket tilbake innen utgangen av måneden.»

John Sherman25. august 2021 08:34

1629878004

Avstemning sier at en av fire amerikanere godkjenner at Biden administrerer Afghanistans tilbaketrekning

Mens flertallet sier at den amerikanske exit er en god idé totalt sett, er det bare en fjerdedel av amerikanerne som gir Joe Biden en positiv score når det gjelder håndteringen av USAs exit fra Afghanistan. Skriver Med John Bowen.

I en meningsmåling utført 19/23 august ved USA Today / Suffolk University var 26 prosent av respondentene enige om hvordan Mr. Biden håndterte utkastelsene fra Kabul, mens 53 prosent var enige om at USA fortsatt skulle forlate landet.

Talsmenn for saken hennes har jobbet med å gjøre selve utskriften av denne uttalelsen tilgjengelig online.

John Sherman25. august 2021 08:53

1629878544

Amerikansk militær planlegger beredskapsplaner for å bli i Afghanistan etter 31. august

Joe Biden er fast bestemt på å avslutte USAs tilstedeværelse i Afghanistan 31. august.

Imidlertid sa han at datoen vil avhenge noe av hvordan Taliban oppførte seg.

Den amerikanske presidenten sa i en tale som kom fem timer senere enn forventet på tirsdag at de teokratiske herskerne i Afghanistan bør fortsette å samarbeide og tillate tilgang til flyplassen, og at det ikke vil være noen forstyrrelse i operasjonene våre.

Senere la pressesekretær Jen Zaki til: «Presidenten har bedt Pentagon og utenriksdepartementet om beredskapsplaner når de trenger tid.»

John Sherman25. august 2021 09:02

1629879144

Analyse av gårsdagens G7 -skuffelse for Boris Johnson fra vår ledende politiske kommentator.

Boris Johnson innkalte til G7 -videokonferansen fordi Storbritannia kommer til å lede organisasjonens turnus i år, og han ønsket å gjøre noe da Kabul falt til Taliban, Skriver John Rendul.

Men selve toppmøtet hadde allerede funnet sted i Kabul, mellom CIA -direktør William Burns og Talibans Mullah Bardar.

Det var på dette møtet at USA gikk med på å overholde fristen 31. august for å forlate Afghanistan. Alternativet er tross alt å gå i krig med Taliban.

Og hovedtemaet på agendaen på det møtet var hva som skulle være garantien for at de siste flyene til de amerikanske troppene kunne ta av på en god måte.

John Sherman25. august 2021 09:12

1629880284

Storbritannia vil bruke hver time som er tilgjengelig for avgangsfly

Ifølge utenrikssekretæren vil USA bruke «hver time» til å operere avgangsfly mens kampene intensiveres i Kabul, etter Joe Bidens insistering på at de trekker seg 31. august.

Dominic Robb sa til BBC Radio 4 I dag Program: «Vi vil bruke hver time og dag for å øke effektiviteten for å få de gjenværende flere sakene.»

Av militære årsaker nektet han imidlertid å si om flyvningene ville være fullført innen fredag.

«Militære planleggere jobber innen begrenset tid med å redusere personell og utstyr, slik at de kan bekrefte disse detaljene,» sa han.

John Sherman25. august 2021 09:31

1629880824

Taliban trakasserer mennesker med utkastelsesdokumenter

UavhengigKim Sengupta sier at Taliban nå vil slutte med dokumenter for å utvise Afghanistan da det strammer grepet om samfunnet i forkant av Joe Bidens tilbaketrekningsfrist 31. august.

I mellomtiden rapporterer Politico at selv amerikanske statsborgere med amerikanske pass blir deportert av politiet på Kabul flyplass.

John Sherman25. august 2021 09:40

1629881964

Biden er anklaget for å ha signert en «dødsordre» for Afghanistan

Den republikanske Sør -Carolina senatoren Lindsay Graham har anklaget Joe Biden for å vaske hendene på landet ved å signere dødsordre for «tusenvis av afghanere som hjalp oss.»

I en serie tweets og på den høyreorienterte TV-kanalen Newsmax angrep Graham den demokratiske presidentens håndtering av krisen.

Han sa til Newsmax: «Jeg tror ikke at noen kan stjele verden slik.

«Hvis du tror at å forlate Afghanistan avsluttet krigen mellom USA og radikal islam, gjør du en stor feil – vi er nakne og blinde i Afghanistan.»

Newsmax er en pro-Trump-kanal som sender konspirasjonsteorier om det amerikanske valget 2020 på nytt. Med et lignende tema ble OANN tiltalt av Dominion stemmeberettigede organisasjoner for «falske og oppdiktede historier om valgbedrageri.»

Graham motsatte seg kraftig Donald Trumps kampanje for Det hvite hus, men byttet side etter seieren i 2016 og ble slave -tilhenger.

Etter presidentens insistering på at amerikanske styrker trekker seg ut av Afghanistan innen 31. august, kritiserte republikanerne i senatet, inkludert Mitch McConnell, også Biden.

Han sa: «Måten president Biden blir drevet ut av Afghanistan er en enorm fiasko.

«Presidenten må si klart og tydelig til USA bruker den kraften som er nødvendig for å sikre at vi ikke forlater vårt folk eller våre venner. Men han er mer fokusert på den vilkårlige timeplanen enn virkeligheten.

McConnells kritikk gjenspeilte Donald Trumps avtale med Taliban i fjor, som formaliserte USAs plan om å forlate Afghanistan. En rask tilbaketrekning ville «skade våre allierte og glede mennesker som ønsker å skade oss,» sa han den gang.

John Sherman25. august 2021 09:59

1629883104

Biden møter teknologisjefer når han håndterer innenlandske problemer med den afghanske krisen

Joe Biden, som søker hjelp fra privat sektor for å øke cybersikkerhetsbeskyttelsen mot stadig mer sofistikerte angrep, skal møte høyteknologiske ledere og økonomiske sjefer i dag.

Toppmøtet kommer som en serie ransomware -angrep rettet mot kritisk infrastruktur, noen ganger presser millioner av dollar fra store selskaper, samt andre ulovlige cyberaktiviteter fra amerikanske myndigheter i forbindelse med utenlandske hackere.

Mens ransomware var et fokus for onsdagens samling, var formålet med møtet å identifisere «grunnårsakene til ondsinnet cyberaktivitet» og å fokusere på måter privat sektor kan bidra til å øke cybersikkerheten, sa en toppleder anonymt til journalister.

Forventede gjester på onsdagens toppmøte inkluderer Apple -sjef Tim Cook, Amazon -sjef Andy Jassi og Sundar Pichai, administrerende direktør i Googles morselskap Alphabet. Ledere i IBM, Microsoft og ATP forventes å representere teknologisektoren.

Tilleggsrapport av AP

John Sherman25. august 2021 10:18

1629884244

Demokrater holder seg til Biden i Afghanistan til tross for kritikk av tilbaketrekning

Til tross for kritikk av hvordan utgangen ble håndtert, fortsetter mange husdemokrater å støtte Joe Bidens plan om å forlate Afghanistan. Skriver Eric Garcia.

Illinois -representanten Cherie Pustos, som går av med pensjon ved slutten av perioden, sa at Det hvite hus gjør alt den kan for å komme seg ut i tide.

Bastos, en moderat demokrat fra et distrikt som stemte på Donald Trump i 2016, sa: «De gjør alt de kan for å få dem ut og amerikanerne ut.» Og 2020.

John Sherman25. august 2021 10:37

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *