Biden pålegger kommisjonen å studere utvidelse og reform av Høyesterett | Amerikansk politikk

Joe Biden beordret fredag ​​en gjennomgang av inkluderingen av seter i Høyesterett, og opprettet en kommisjon på 36 medlemmer fra begge partier for å undersøke politisk skadelige spørsmål, for eksempel å utvide retten for de neste seks månedene og fastsette tidsfrister for sine dommere.

Eksekutivbekjennelsen oppfyller et kampanjeløfte om å undersøke rettsreform, inkludert utvidelse av antall dommere eller fastsettelse av frister, blant oppfordringer fra progressive aktivister om å omstrukturere Høyesterett under Donald Trumps presidentskap. Biden sa ikke om han støttet utvidelsen av retten, også kjent som “rettspakken”.

Trump ble utnevnt Tre dommere For High Court. Den ene, et sete som republikanerne blokkerte fra å fylle Trumps forgjenger Barack Obama. Til tross for at de i 2016 argumenterte for at setet skulle fylles av vinneren av presidentvalget i 2016, Republikanere Noen få uker før valget i 2020 skyndte Ruth Bader seg for å fylle et høyesterettssete som ble forlatt av Ginsburgs død.

Resultatet ble En av de mest ideologisk konservative domstolene i moderne tid.

Pittons ordre pålegger ham å fullføre sin rapport innen 180 dager etter kommisjonens første møte. Men det blir ikke beskyldt for å anbefale det under Det hvite huss ordre som skapte det.

Panelet består av et “topartspanel av eksperter” bestående av konstitusjonelle og juridiske lærde; Tidligere føderale dommere; Trenere og reformadvokater som møter i retten.

Kommisjonens medledere Bob Barr, en professor og eminent lærd som bor på New York University School of Law, og Obamas tidligere Hvite Hus-rådgiver, samt Yale advokatskoleprofessor Christina Rodriguez, en tidligere assisterende assisterende justisminister i det amerikanske justisdepartementet under Kontor for juridisk rådgiver.

Kommisjonen holder offentlige møter for å vurdere fordelene og legitimiteten til spesifikke reformplaner, ifølge Det hvite hus.

Kunngjøringen kommer etter høyesterettsdommer Stephen Fryer Advart Anstrengelser for å utvide retten denne uken kan ødelegge offentlighetens tillit til at “retten er ledet av lov, ikke politikk.”

Kommentarene til 82 år gamle Fryer, et medlem av rettens eldste rettferdighet og dens minoritetsliberale leir, krevde at han skulle trekke seg fra reformadvokater, mens demokrater kontrollerer senatet og bekreftelsesprosessen. Demand Justice, en progressiv gruppe sentrert i Høyesterett, lanserte en online-begjæring om å få pensjon.

“Si til Justice Prairie: Sett landet først. Ikke risikere arven din for en usikker politisk fremtid. Gå av med pensjon nå, ”heter det i begjæringen.

Biden har lovet å utnevne landets første svarte kvinne som rettferdighet hvis det åpnes.

Fredag ​​sa pressesekretær Jen Zaki i Det hvite hus til journalister at Fiden ikke presset Fiden til å trekke seg.

“Han tror at dommer Prairie vil ta avgjørelsen når han bestemmer at det er på tide å ikke lenger sitte i Høyesterett,” sa han.

Under presidentkampanjen ignorerte Biden gjentatte ganger spørsmål om utvidelse av retten. Biden, en tidligere formann i Senatets rettsvesenskomite, har understreket at rettslige nominasjoner er “ut av veien”, men sa ikke om han støtter inkludering av seter eller andre endringer i dagens levetidssystem. Tidsfrister.

Rettens størrelse ble bestemt til å være ni medlemmer etter borgerkrigen. Ethvert forsøk på å endre det vil eksplodere, spesielt i en tid da kongressen er nesten like delt. Endring av antall dommere vil kreve godkjennelse fra kongressen.

“Siden det er fem dommere utnevnt av presidenter som har mistet folkeavstemningen, er det veldig viktig at vi vurderer alle muligheter for å gjenvinne politisk kontroll over Høyesterett,” sa I Aaron, formann for koalisjonen for rettferdighet, en liberal advokatfullmektig. gruppe.

“President Bidens kommisjon viser en sterk forpliktelse til å studere denne situasjonen og iverksette tiltak.”

Associated Press bidro til denne rapporten

READ  Ungarns Fitzgerald går ut av sentrum-høyre komité for Europaparlamentet Ungarn

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *