Biden velger tidligere senator Tom Udall som ambassadør til New Zealand, Samoa

Washington (AFP) – President Joe Biden vil nominere tidligere New Mexico Senator Tom Udall til å være hans ambassadør til New Zealand og Samoa.

Yodal, en demokrat, trakk seg tilbake i 2021 etter to perioder i Senatet som representerte New Mexico. Han tilbrakte fem perioder i Representantenes hus og fungerte som justisminister i New Mexico. Han kom fra en familie kjent for offentlig tjeneste: hans far, Stuart Udall, var innenrikssekretær, hans onkel Moe Udall var en kongressmann i Colorado, og hans fetter Mark Udall var en Colorado-senator.

“Etter å ha viet livet mitt til offentlig tjeneste og tjent som medlem av Senatets utenrikskomite med fokus på politikk som fremmer demokrati, internasjonal utvikling og miljøvern, er jeg æret over at president Biden vil nominere meg til denne neste stillingen som vil tjene vårt store land, “sa Udall i en uttalelse.

Udall er den tredje tidligere senatassistenten Biden har valgt som ambassadør.

Han nominerte også Ken Salazar, en Colorado-demokrat som fungerte som innenrikssekretær i Obama-administrasjonen, til å tjene som ambassadør i Mexico, og Jeff Flake, en republikan fra Arizona som støttet Bidens kandidatur i 2020, til å tjene som ambassadør i Tyrkia.

Biden forventes også å nominere den demokratiske innsamleren Jane Hartley til å fungere som sin ambassadør i Storbritannia, ifølge en person som er kjent med avgjørelsen som ikke var autorisert til å kommentere offentlig.

Det var ikke umiddelbart klart når Det hvite hus formelt ville kunngjøre utnevnelsen av Hartley, som fungerte som ambassadør i Frankrike og Monaco under Obama-administrasjonen. Hun var en viktig innsamlingsaksjon for Bidens løp for Det hvite hus i 2020.

READ  Motor Presse TV-skilting med SES for videoskytjenester

Det hvite hus nektet å kommentere Hartleys ventende nominasjon, som først ble rapportert av The Washington Post.

Hartley har fungert som administrerende direktør for den økonomiske og politiske rådgivningen Observatory Group, og direktør for kongressforhold for Housing and Urban Development Administration og Carter Administration. Hun er gift med Ralph Schlossstein, administrerende direktør i investeringsbanken Evercore.

Storbritannias ambassadør er en av de mest populære diplomatiske stillingene, og det kommer ofte med forventning om at kandidaten kan legge underholdningsregningen på vegne av USA.

Tidligere president Donald Trump henvendte seg til Robert “Woody” Johnson, eier av New York Jets-selskapet, for å publisere det i London. Barack Obama henvendte seg til forretningsmann Matthew Barzon og advokat Louis Sussman i løpet av sin tid på kontoret. Robert Tuttle, en californier som tjente pengene sine i bilforhandlerbransjen, hadde denne stillingen under George W. Bush.

Biden vurderer også å nominere George Tsonis, grunnlegger og administrerende direktør for Chartwell Hotels, og den demokratiske innsamlingsaksjonen George Tsonis til å fungere som ambassadør i Hellas, ifølge en person som er kjent med overveielsene i Det hvite hus.

Tsunes ble nominert av Obama i 2013 til å tjene som ambassadør i Norge, men ga opp vurderingen etter en vanskelig senatshøring. Tsonis innrømmet under høringen at han ikke hadde besøkt Norge og feilaktig omtalte landets statsminister som en “president” snarere enn en “statsminister”.

Det hvite hus kunngjorde også fredag ​​at Biden har utnevnt tre utenrikstjenesteansvarlige som ambassadører: Karen McClelland til Brunei Darussalam, Michael Murphy til Bosnia-Hercegovina, og Howard Van Franken til Botswana.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *