Biden velger tidligere senator Tom Udall som New Zealand-ambassadør

WASHINGTON (AP) – President Joe Biden har nominert tidligere New Mexico-senator Tom Udall til å fungere som sin ambassadør til New Zealand og Samoa.

Udall, en demokrat, gikk av med pensjon i 2021 etter to senatperioder som representerte New Mexico. Han tilbrakte fem perioder i huset og fungerte som justisminister i New Mexico. Han kommer fra en familie som er kjent for offentlig tjeneste: faren Stewart Udall fungerte som innenrikssekretær, onkelen Mo Udall var kongressmedlem fra Colorado, og fetteren Mark Udall var en senator fra Colorado.

«Etter å ha viet livet mitt til offentlig tjeneste og etter å ha tjent som medlem av Senatets utenriksforholdskomité med fokus på politikk som fremmer demokrati, internasjonal utvikling og bevaring, er jeg en ære å bli nominert av president Biden til dette neste kontoret til tjeneste for vårt flotte land. “Udall sa i en uttalelse.


Udall er den tredje tidligere senatkollegaen Biden har valgt til en ambassadørjobb.


Han nominerte også Ken Salazar, en demokrat som representerte Colorado og fungerte som innenriksminister i Obama-administrasjonen, til å tjene som ambassadør i Mexico, og Jeff Flake, en republikan fra Arizona som støttet Bidens 2020-løp, for å tjene som ambassadør i Tyrkia. .

Biden forventes også å nominere den demokratiske innsamlingsaksjonen Jane Hartley til å fungere som sin ambassadør i Storbritannia, ifølge en person som er kjent med avgjørelsen som ikke var autorisert til å kommentere offentlig.

Det var ikke umiddelbart klart når Det hvite hus formelt ville kunngjøre utnevnelsen av Hartley, som fungerte som ambassadør i Frankrike og Monaco under Obama-administrasjonen. Det var en stor innsamling for Bidens løp for Det hvite hus i 2020.

READ  Zurich advarer e-handelsboom kan føre til rebound i lagerbrann | Siste nyheter

Det hvite hus nektet å kommentere Hartleys ventende nominasjon, som først ble rapportert av Washington Post.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *