Biler, strømregninger, miljøsjekker, lønn…: alt som endres 1. januar

Endring av miljøkuponger

For øyeblikket kan miljøvennlige kuponger utstedes i to forskjellige former. Den føderale regjeringen har godkjent et utkast til kongelig dekret for å endre denne muligheten.

Foreløpig kan det utstedes på papir eller i elektronisk form. Fra 1. januar 2022 vil dette kun være mulig elektronisk. Papirmiljøsjekker som fortsatt er utstedt til 31. desember 2021, vil forbli gyldige til 31. desember 2023. Etter denne datoen vil papirmiljøsjekker være permanent borte.

Økokuponger kan også brukes til å kjøpe alle produkter som selges av gårder som bærer merket “Direct from the Farm”, ikke bare de som er sertifisert “økologisk”. Beslutningen ble tatt i det nasjonale aksjonsrådet, som inkluderer arbeidslivets parter.

For at forbrukere skal kunne bruke sine elektroniske sjekker, må bonden bære merket «live fra gården» og være tilknyttet et selskap som utsteder sjekkene, presiserer FWA.

Disse økokupongene, ment å fremme kjøp av økologiske produkter, kan faktisk brukes til å kjøpe produkter på gårder, men bare de som er sertifisert “økologisk”.

Mot lønnsskalering

Begrensningen, 1. januar 2022, for lønn til ansatte i CP 200, den viktigste felleskomiteen i staten, kan være så høy som 3,56 %, ifølge de siste SD Worx-beregningene.

Indeksering som dette vil vi ikke høre om på godt ti år. Nivået på indeksen som skal brukes 1. januar 2022 vil ikke bli endelig kjent før inflasjonstallene for desember er satt.

energiregningen

Energiregningen blir enklere og tydeligere for forbrukeren fra og med 1. januar 2022. En kongelig resolusjon fastsetter nå minimumskravene som fakturerings- og faktureringsinformasjon for gass og elektrisitet skal oppfylle.

Presentert på to sider vil informasjonen deles inn i fem forskjellige seksjoner for tydelig identifikasjon: “Grunnleggende kontraktsinformasjon”, “Hva, hvor og hvordan kan jeg betale eller refundere”, “Jeg har et spørsmål”, “Sammenlign kontrakter og endre” samt “Administrer energiforbruk”. Små skrift vil også bli fjernet.

READ  Åpenbare forskjeller i hvordan skandinaviske journalister opplever sin profesjonelle rolle

Denne forenklingen skulle gjøre det mulig for forbrukere å bedre sammenligne og kontrollere energiforbruket sitt, som tidligere var vanskeligere på grunn av sammenvevingen av avgifter og kostnader i energiregningen.

Ifølge en rapport fra Electricity and Gas Regulatory Authority (Creg), er den nåværende energiregningen for lang og uleselig for mange mennesker, spesielt de som er i energifattigdom.

Sykkeltyver greit

Politiet vil ilegge en bot på 200 euro på sykkeltyver, og 400 euro på elsykkeltyver, som er forbudt med virkning fra 1. januar 2022. Denne raske reaksjonspolitikken bør sette en stopper for straffrihet og signalisere at «små» kriminalitet er også å bekjempes, slik justisminister Vincent van Quekenborn håper.

I tillegg til denne boten og tilbakelevering av sykkelen, skal gjerningspersonen også erstatte eventuelle skader.

I følge anslag fra Justisdepartementet stjeles rundt 230 sykler hver dag i Belgia, og politiavdelinger er ikke alltid i stand til å gripe inn mot denne typen kriminalitet. Ofre melder ikke alltid fra om tyveri fordi de er skeptiske til håndteringen av saken deres. Bare en tredjedel av sykkeltyveriene vil bli anmeldt, noe som tilsvarer rundt 30 000 rapporter årlig.

Øyeblikkelig transaksjonssystemet har fordelen av å raskt straffe denne typen kriminalitet uten å overbelaste politi og rettsvesen. For øyeblikket, når politiet fanger en på fersk sykkeltyv, må de først avhøre ham før påtalemyndigheten kan straffeforfølge ham.

Gjengangere og organiserte gjenger skal prøves av statsadvokaten og stilles for en dommer.

Tariffene øker i Proximus og Orange

Proximus-kunder med eldre nett-tv-pakker og Orange-kunder, fast internett og TV, betaler mer for sitt abonnement fra 1. januar 2022 (Proximus) og 17. januar (Orange). På den annen side planla ikke Telenet å øke prisene etter å ha økt dem sommeren 2021.

READ  Robbins Brand vil fortsette under Global TBM

Proximus-kunder med Internett- og TV-pakker “Minimus” og “Familimus / Tuttimus” vil betale ytterligere 1,5 euro per måned, og når henholdsvis 62,5 og 73,5 euro per måned. For pakker med fasttelefon, TV, fasttelefon, Internett og «Start» (fasttelefon, Internett, TV), vil månedsprisen øke med 1 euro. Disse pakkene er ikke lenger tilgjengelige for nye kunder eller markedsføres ikke lenger aktivt. Mengden Flex-pakker forblir uendret.

I tillegg vil operatøren øke prisen på alle Internett-abonnementer bortsett fra pakker med 1 euro per måned for enkeltpersoner, og de som har en Proximus-fastlinje som ikke er en del av pakken vil betale ytterligere 0,5 euro.

Til slutt vil også prisen på den andre set-top-boksen øke, fra 6 til 8 euro per måned, samt TV Replay +-produktet, som vil stige fra 5 til 6 euro per måned. Prisene for mobilabonnement forblir uendret.

Hos Orange vil prisene på Love, Home og Boost-pakkene bli justert. For tjenester inkludert fast internett vil økningen være €2 per måned, og for tjenester inkludert fast Internett og TV vil økningen være €3 per måned. Alle andre priser forblir uendret.

Kjøretøy forbudt i Brussel

Fra 1. januar 2022 vil Brussel Low Emission Zone (LEZ) krysse en ny terskel med forbud mot Euro4 standard dieselkjøretøy for å redusere luftforurensning. “Dette kurset er viktig fordi dette er siste generasjon dieselbiler som ikke trenger å være utstyrt med partikkelfilter. Disse forurenser mer enn andre. De slipper ut store mengder fine partikler,” Brussel fremhever miljøet.

Konkret vil ikke de involverte bilene, varebilene, bussene og minibussene kunne reise innenfor LEZ, som dekker 19 kommuner i Brussel.

Som i tidligere LEZ-økninger, introdusert i 2018, forventes en overgangsperiode på tre måneder å løpe frem til 1. april 2022, fra hvilken dato førere som bryter brudd vil motta en bot på €350.

READ  Den nye C-klassen er tilgjengelig som en plug-in hybrid

Høyere avgifter ble lagt på diesel- og bensinselskapenes biler

Fra 1. januar øker avgiftene på biler til diesel- og bensinselskaper. Den avgiftspliktige fordelen til disse bilene øker på grunn av den årlige justeringen av CO2-standarder, gjennomsnittlig utslipp av nyregistrerte biler.

På grunn av de lave gjennomsnittlige CO2-utslippene i Belgia, og takket være «grønngjøringen» av spesielt kjøretøyparken, har referansene blitt endret. For bensin, naturgass og LPG-kjøretøyer faller standardutslippene fra 102 til 91 gram CO2 per kilometer. For dieselbiler faller det fra 84 til 75 gram CO2 per kilometer.

Disse reduksjonene betyr en økning i andelen karbondioksid i biler som slipper ut mer, og dermed en økning i skattepliktige ytelser.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *