Bill Gates ønsker å forlate formuen sin og komme seg ut av rekkene til de rikeste: egentlig for en edel sak?

I mange år ble Bill Gates, den tidligere sjefen for Microsoft, ansett som en av de største formuene på planeten. En avslappet holdning milliardæren fulgte med regelmessige donasjoner og et engasjement for humanitære formål.

Denne uken, på Twitter, tok Bill Gates et skritt videre i sitt ønske om å forbedre verden og kunngjorde at han har tatt en radikal beslutning: å arve formuen sin. Ja, men for Bill & Melinda Gates Foundation, opprettet i 2000, «En ideell organisasjon som bekjemper fattigdom, sykdom og ulikhet i verden» I følge nettstedet deres.

Han sa at han ville øke det årlige budsjettet med 9 milliarder dollar. Som det legges til 20 milliarder i en fei. Han forklarer på Twitter: «Fremover planlegger jeg å donere nesten all formuen min til stiftelsen. Jeg vil komme ned og til slutt forsvinne fra listen over de rikeste menneskene i verden. Jeg har en forpliktelse til å returnere ressursene mine til samfunnet på en måte som har størst mulig effekt for å redusere lidelse og forbedre liv. Jeg håper at andre vil dele i posisjoner med stor rikdom og privilegier. For øyeblikket «., han skrev. Vil Bill Gates ikke lenger føle at han er på den prestisjetunge listen?

Institusjonskritikere

Husk at Bill & Melinda Gates Foundation har vært utsatt for mye kritikk. datamouthet program fra den franske offentlige kanalen, nevner for eksempel at organisasjonens penger «Det distribueres ikke direkte til gode gjerninger«.»Stiftelsen dedikerer bare 5% av sine eiendeler til donasjoner, som er det juridiske minimum for å dra nytte av skattefritaket. Mens 95% er investert. Selvtillit (Merk: en juridisk struktur, som i dette tilfellet fungerer som et investeringsfond) Enterprise Annex er ansvarlig for å sette dem i fossilt brensel, med Total og BP, i GMO med Monsanto og Bayer, eller til og med i våpenindustrien. En foundation som gir næring til skadedyrene den hevder å kjempe mot. Veldedighet bryr seg ikke om sykehuset. En veldedig organisasjon som ikke bryr seg om sykehusetsom det står i rapporten.

READ  Airtel er tilbake i svart, etter en konsolidert inntjening i tredje kvartal på Rs 854 crore, Telecom News, ET Telecom

i boken hans Kunsten å falsk raushet. Bill og Melinda Gates Foundationjournalist Lionel Astruc Det refererer spesielt til interessekonflikten knyttet til organisasjonen. Ifølge en tidligere reporter av Uttrykke Basert på UtgivelseStiftelsen hjelper bedrifter med å erobre markeder under dekke av filantropi. «Ofte finner man at selskaper som investerer i stiftelsens fond […] De er også blant mottakerne av donasjonene. Så det er et reelt problem. Det betyr at vi gir penger til et selskap som skal gi deg penger. […] Spesielt Coca-Cola, som i 2014 kjøpte opp 138 millioner euro i investeringer fra fondet, og som også hadde nytte av programmer som hadde som mål å trene 50 000 bønder til å dyrke pasjonsfrukt i Kenya. (Redaktørens merknad: Frukt beregnet på Coca-Cola.) For Monsanto er dette den største interessekonflikten. Så mye at en tidligere seniorfunksjonær i Monsanto er en del av stiftelsens team i dag. Grunnlaget, i Afrika, er en GMO trojansk hest og Monsanto« forklarer Lionel Astruc i et intervju (se nedenfor).

På den annen side det vitenskapelige tidsskriftet skalpell gjøre en analyse Av de 1094 globale helsestipendene som ble tildelt av Bill & Melinda Gates Foundation mellom 1998 og 2007. Undersøkelsen viser spesielt at en betydelig del av helsedonasjonene er gitt til amerikanske eller internasjonale organisasjoner. En situasjon som hindrer land og regioner som mottar bistand fra å utvikle sin infrastruktur og forskningsverktøy. Analysen indikerer også at organisasjonen foretrekker å støtte programmer som vil muliggjøre utvikling av utnyttbare markeder av selskaper i stedet for å styrke befolkningen i vanskeligheter. «Når det er to løsninger, et naturmiddel produsert lokalt av lokalbefolkningen, og en vaksine som selges videre av et stort laboratorium fra utenfor et rikt land, velger Gates Foundation sykdommer som krever åpning av markeder, skaper vaksiner«, fordømmer Lionel Astruc.

READ  Energikrisen presser belgierne til å fornye seg for å redusere energiforbruket | Belgia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *