Biocon Biologics og Viatris Inc. mottar CHMP-godkjenning for Abevmy®, et biolignende bilde av Avastin®

Biocon Biologics Ltd. (et datterselskap av Biocon Ltd.) kunngjorde i dag at Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) fra European Medicines Agency har vedtatt en positiv uttalelse som anbefaler markedsføringstillatelse for sin biosimilar Bevacizumab, utviklet i samarbeid med Viatris, skal markedsføres som Abevmy® (injiserbar bevacizumab 100 mg og 400 mg). Abevmy® er et biosimilar til Avastin® fra Roche, foreskrevet for alle indikasjoner, inkludert metastatisk kolorektal karsinom, metastatisk brystkreft, ikke-småcellet lungekreft, glioblastom, eggstokkreft, livmorhalskreft og nyrekreft som en del av et spesifikt regime.

Avgjørelsen fra EU-kommisjonen (EF) er planlagt til mai 2021, som, når den er godkjent, vil gi markedsføringstillatelse i de 27 medlemslandene i EU (EU) og medlemslandene i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) fra Norge , Island og Liechtenstein. For Storbritannia vil “tillitsprosedyren” til Medicines and Health Products Regulatory Agency følges, og britisk markedsføringstillatelse kan forventes kort tid etter EF-avgjørelsen.

Kiran Mazumdar-Shaw, styreleder for Biocon Biologics, sa: “CHMPs beslutning om å anbefale godkjenning av vår biosimilar Bevacizumab bringer oss et skritt nærmere å muliggjøre rimelig tilgang til denne biologiske behandlingen for kreftpasienter i EU sammen med vår partner Viatris. et resultat av vår forpliktelse til å utvide tilgangen til pasienter ved å utnytte vår globale vitenskap og produksjon for en rekke biosimilarer. Gjennom bTrastuzumab og bPegfilgrastim gjør vi allerede en forskjell i livet til kreftpasienter i flere EU-land, vedtak fra EU-kommisjonen om godkjenning av biosimilar Bevacizumab, som vil øke vår innsats innen kreftomsorg. “

Abevmy, bBevacizumab, er et rekombinant “humanisert” monoklonalt antistoff som selektivt binder seg til human vaskulær endotelvekstfaktor (VEGF) og nøytraliserer dets biologiske aktivitet. Bevacizumab hemmer dannelsen av tumorvaskulatur, og hemmer dermed tumorvekst.

READ  Luksus flytende badstue med utsikt over nordlyset pryder Norges bredder

Aksjer i BIOCON LTD. sist handlet på BSE til Rs. 390 sammenlignet med forrige avslutning av Rs. 397,9. Totalt antall aksjer som ble omsatt i løpet av dagen var 263 084 i mer enn 5778 handler.

Aksjen nådde en intradag høy på Rs. 401,85 og intradag lav på 388. Netto omsetning på dagtid var Rs. 103615663.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *