Bitcoin kan forhindre samfunnet i å operere og er en “ ekstrem form for libertarian anarkisme ”, som denne fondsforvalteren advarer om.

En porteføljeforvalter i et ledende hedgefond i London har advart om at bitcoin, kanskje den mest populære kryptovalutaen, ikke har noen reell sosial fordel annet enn som et verktøy for spekulasjoner og et middel til å hvitvaskere inntektene fra kriminalitet.

Som Tim Bond, partner og porteføljeforvalter i Odey Asset Management, sa til MarketWatch: “Etter min mening er Bitcoin en spesielt foraktelig aktivaklasse.

“Hvis Bitcoin begynner å erstatte fiat-valutaer [government-issued currency that is not backed by a commodity]Regjeringens evne til å beskatte, bruke og omfordele vil bli alvorlig svekket. “

Lese: Lav fortjeneste, svak vekst og en økonomi som jages av zombieselskaper – det er fremtiden etter pandemien som Odey-fondssjefen ser

Han mener at Bitcoin kan forhindre et samfunn i å operere på en effektiv og etisk måte.

“I denne forstand er Bitcoin spydspissen for en spesielt ekstrem form for libertarian anarkisme, og det er derfor den er så populær i Silicon Valley,” sa han.

Odey Asset Management, som har mer enn 3 milliarder dollar i midler under forvaltning, ble grunnlagt i 1991 av milliardæren Crispin Audi. Bond sa at han verken eier eller eier Bitcoin.

Bitcoin mining er en form for revisjon eller journalføring som bruker databehandlingskraft. Bond A. Cambridge University Center for Alternative Funding Calculation Denne bitcoin-gruvedriften bruker årlig 118,17 TWh elektrisitet.

Lese: Bitcoin når mainstream selv når miljøavgiftene stiger

“Bitcoin utvinnes hovedsakelig i asiatiske økonomier (65% i Kina) hvor strøm leveres fra kull og andre fossile brensler,” sa han. Så vi kan beregne at gruvedrift av Bitcoin produserer rundt 55 millioner tonn karbondioksid [carbon dioxide] Årlig tilsvarer det Finlands årlige CO2-utslipp og mer enn utslippene fra land som Danmark, Sverige og Norge.

READ  Regjeringen i Singapore sier at arbeidstakere går videre. Dette er hva de ikke vil si.

Bitcoin la dermed til CO2-utslipp som tilsvarer den årlige produksjonen i den mellomstore avanserte økonomien. Når Bitcoin-prisene stiger, vil gruvedriften øke, noe som resulterer i høyere nivåer av karbondioksidutslipp.

“Det er vanskelig å tenke på noen annen menneskelig aktivitet som samtidig er meningsløs og ekstremt ødeleggende for planeten.”

Lese: Elektrisitet til å kjøre Bitcoin stiger til nye høyder ettersom prisøkninger i Tesla

Forrige måned produserte Tesla TSLA elektriske biler,
-3,78%
Han publiserte en Securities and Exchange Commission-fil som beskriver at han hadde brukt 1,5 milliarder dollar på bitcoin.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *