Black Friday er denne fredagen: her er 5 tips for å unngå å bli lurt

Den årlige Black Friday finner sted denne fredagen. Muligheten er der for mange av dere til å prøve å finne en god deal. Hvilke rettigheter og fordeler beholder du, spesielt når du handler på nett? FPS-økonomien har fem spørsmål å svare på.

Er dette virkelig en god deal?

I butikkhyllene finner du svært attraktive rabatter, noen ganger opptil 80%. «Spør deg selv om dette er for godt til å være sant. Er tilleggskostnader inkludert? Har du totalprisen?«, anbefaler FPS Økonomi.

«Annonsering av prisavslag skal være sann og ikke villedende«, sier den føderale offentlige tjenesten: «Du bør dra nytte av en reell fordel i forhold til «referanse»-prisen, det vil si den laveste prisen som ble belastet i løpet av de 30 dagene før nedjusteringen ble brukt. Denne referanseprisen må også noteres!«

Så FPS Economy anbefaler å sammenligne priser: «Referanseprisen for et spesifikt applikasjonsprodukt i bedriftens fysiske salgsområde kan avvike fra referanseprisen for samme produkt, for eksempel i nettbutikken til samme firma«.

Er selgeren til å stole på?

Før du kjøper et produkt, spesielt på nett, bør du stille deg selv de riktige spørsmålene. «Så sjekk om det er trygt og om du kan finne identiteten til selgeren. Hva med omdømmet til nettbutikken? Er det betingelser for salg? Sjekk alt dette før du kjøper«, råder FPS Økonomi.

Kjøpene mine passer ikke meg…kan jeg kansellere dem?

READ  "1 euro å tisse er dyrt!":

Du har rett til å angre kjøpet, men bareForutsatt at dette gjøres eksternt og fra en selger lokalisert i EU«Du har SPF,» svarer Rett til å angre Innen 14 dager fra det øyeblikket du mottar produktet.

Angående fysiske butikker: «Du er permanent forpliktet og kan ikke omgjøre avgjørelsen din, med mindre selgeren sier det.«.

Er mine kjøp under garanti?

Dette er også tilfelle hvis varen er kjøpt fra en selger i EU. Den juridiske garantien forblir gyldig under Black Friday. «I to år er kjøpet ditt dekket ved manglende overholdelse.«, bekrefter FPS-økonomien, men vær forsiktig: «Hvis det oppstår et problem, bør du alltid kontakte den endelige selgeren og ikke produsenten«.

Hvem skal jeg henvende meg til i tilfelle uenighet?

Mange organisasjoner kan hjelpe deg hvis du støter på et problem under kjøpsprosessen. Det avhenger av selgerens plassering:

  • Hvis lokalisert i Belgia:Kontakt Forbrukermeklingstjenesten: Den vil fungere som mekler og vil prøve å finne en løsning på din tvist med selgeren. Når det gjelder netthandel, husk at «.be» ikke garanterer tilstedeværelse i Belgia. Sjekk vilkårene«.
  • Hvis nettstedet er lokalisert i utlandet, men innenfor EU: «Det europeiske forbrukersenteret hjelper deg med å løse problemet ditt«.
  • Hvis nettstedet ligger utenfor EU:Du vil derfor ikke dra nytte av noen av beskyttelsene som tilbys forbrukere i henhold til europeiske forskrifter, og du må stole på selgerens gode tro. Tenk på det!«