Bladeless Turbines: Colossal Vibrators Produce Power?

De gigantiske vindparkene som strekker seg i åsene og kystlinjene rundt om i verden har blitt vanlig, men det kan være en annen måte, en bladløs måte, å utnytte vinden på, ifølge et grønt energiselskap som hevder å ha oppfunnet energi på nytt. Vindkraft ved å eliminere turbintårn, kniver og selve vinden.

Imidlertid mens oppstart av seks personer Vortex Bladeless har publisert sin egen studie På den nye kraftgenerasjonsdesignen har konseptbeviset ennå ikke kommet i en fagfellevurdert tidsskrift, selv om den for tiden mottar finansiering fra EU og et norsk statseid energiselskap. Så ta dette muligens falliske alternativet til bladturbiner med saltkorn.

Gigantiske vibratorer med bladløse turbiner tiltrekker seg merkelig spesifikk oppmerksomhet

“Vi er ikke imot tradisjonelle vindparker,” sa Vortex Bladeless oppfinner David Yáñez i en Guardian-rapport. Hans Madrid-baserte oppstart har foreslått en turbindesign som er i stand til å utnytte energi fra vinden uten de hvite bladene som alle forbinder med vindkraft.

Mange har uttrykt skepsis til prosjektets tekniske fordeler, men Norges statlige kraftselskap, Equinor, plasserte nylig Vortex på en liste over de 10 mest interessante oppstartene i energisektoren. Equinor bidrar også med økonomisk støtte til utvikling av nye selskaper gjennom teknologiakselerasjonsprogrammet, noe som betyr at det er minst ett markedsinsentiv for dette prosjektet.

Startbladbladløse turbiner er omtrent 3 meter høye og har form av en sylinder med en buet topp festet vertikalt med en fjærstang. Mens uinformerte øyne kan se en vriende bevegelse i den gigantiske sylindriske gjenstanden, er den faktisk designet for å svinge innenfor et vindområde, og generere elektrisitet fra vibrasjonen.

Det nye designet har høstet interesse for Reddit, der det ble sammenlignet med et kolossalt sexleketøy eller “skybrator”. De fleste ser sannsynligvis bare en fallisk form, noe som kanskje ikke er årsaken til at motivet har vunnet mer enn 94 000 rangeringer og 3500 anmeldelser på nettsiden. En kommentar som antydet at folk kan finne en lignende enhet i en mors kommode, fikk 20 000 positive rangeringer fra Reddit-brukere.

READ  Ver: cuando los astronautas de la ISS celebraron la Navidad en el espacio y Santa les hizo una visita

Bladløs vindkraft ville være praktisk talt ikke hørbar for mennesker

“Vår teknologi har forskjellige egenskaper som kan bidra til å fylle hullene der tradisjonelle vindparker kanskje ikke er passende,” sa Yáñez. Krafthull der Vortex kan spille en rolle i urbane og boligområder der vindparker ikke ser ut til å være en gjennomførbar løsning, verken i verdensrommet eller bekymringer for lokale flygende dyreliv. Men hvis det fungerer, kan bladløse sylindere hjelpe hjem og bedrifter over hele landet med å redusere energiregningene.

I hovedsak kan dette være vindkraftens respons på solcellepanelet, ifølge Yáñez.

“De utfyller hverandre godt, fordi solcellepaneler produserer strøm om dagen mens vindhastigheten pleier å være høyere om natten,” sa Yáñez. “Men den største fordelen med teknologien er reduksjon av miljøpåvirkningen, dens visuelle innvirkning og kostnadene ved drift og vedlikehold av turbinen.”

Som antydet utgjør bladløse turbiner ingen risiko for migrasjonsmønstrene til fugler eller annet flygende dyreliv, spesielt når de brukes i urbane regioner. For de som bor og arbeider i området, vil støyen fra Vortex-designen bare produsere lyd ved frekvenser som praktisk talt ikke høres for menneskelige ører.

Vindkraft er klar for innovasjon

“I dag er turbinen liten og vil generere små mengder strøm,” sa han. Yáñez. “Men vi ser etter en industripartner for å utvide våre planer til en 140 meter (560 fot) turbin med en effektkapasitet på 1 megawatt.”

Imidlertid er det andre nye forslag rundt vindturbinteknologi.

Nylig foreslo Danmarks tekniske universitet (DTU) et annet konsept med vindturbinblad som “har potensial til å redusere de årlige kostnadene for vindenergi betydelig.” Kalt SmartTip, den nye designen kan redusere karbonutslipp med “millioner av tonn CO2 hvert år,” leste blogg innlegg.

READ  Elektriske sykler kan være mye billigere under et nytt forslag fra to husdemokrater

Vi kan ikke si om Vortex Bladeless-design til slutt vil lykkes fra et teknisk synspunkt, men støtten fra et norsk kraftselskap setter tillit i det minste over null. Men en ting er sikkert: vindkraft, som enhver annen form for kraftproduksjon, vil fortsette å utvikle seg for å møte de skiftende kravene og situasjonen i det globale energimarkedet, for å drive fremdrift mot bærekraftige løsninger.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *