Ble Eurovision-stemmer rigget? «Vi ble positivt overrasket» | Musikk

Rumensk offentlig fjernsyn TVR rapporterte søndag at den rumenske voldgiftsdomstolens stemme til fordel for Moldova på Eurovision på lørdag var blitt «erstattet» av et «unøyaktig beregnet alternativ».

«Ved å endelig gi arrangørene en ny runde med vurdering for deltakerne, ble vi positivt overrasket over å finne at stemmene ikke var en faktor i finalen,» skrev TVR i en uttalelse.

«Vi noterer oss at den romerske voldgiftsdomstolen har besluttet å tildele maksimal poengsum til representantene for Moldova,» forklarte han. Lørdag kveld gikk ikke landets tolv poeng til Moldova, men til Ukraina som ble matchvinner.

«Vilkår endret»

Romania beklaget at «reglene ble endret under kampen» og at vertskapet ikke hadde «myndighet» til å gripe direkte inn, slik andre land gjør, for å informere voldgiftsdomstolen i landet.

Den har rett til å «ta tiltak for å rette opp situasjonen», ifølge et svar fra Eurovisions organiseringsorgan, European Broadcasting Union (EBU).

Under Eurovision deler jurymedlemmer fra hvert land ut poeng til forskjellige land og tilskuere stemmer over telefon.

Under den andre semifinalen og finalen lørdag kveld pekte EBU på «noen uregelmessige stemmemønstre identifisert i resultatene fra seks nasjoner».

Les mer

Ukraina vinner Eurovision, 19. plass for Belgia

READ  Svik gjennomgang - Begrenset skildring av ofre for Holocaust i Norge | Filmer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *