Blekksprut slim faller med hundretusenvis av embryoer funnet i nærheten av Norge

En dykker som utforsket vestkysten av Norge for noen år siden, kom plutselig over uforklarlige flekker som er over 3 meter brede, flytende midt mellom havbunnen og overflaten. DNA-analyse avslørte at det var fylt med blekksprut slim og hundretusener av blekksprutfoster fra en vanlig blekksprut som het Illex coindetii.

Siden 1985 har nesten 100 observasjoner av lignende flekker blitt rapportert i Norge og Middelhavet. Blekksprutknotten du hadde for noen år siden, har en mørk stripe som går gjennom sentrum, men ellers ser den gjennomsiktig og uformell ut.

(Foto: YouTube)
Slamdråper fra blekksprut med hundretusenvis av embryoer funnet i nærheten av Norge YouTube / National Geographic skjermbilde

Blekksprut slim ball viser blekksprut embryoer i fire forskjellige stadier

Studien, med tittelen “In situ-opptak av store gelatinøse kuler fra Nordøst-Atlanteren og den første genetiske bekreftelsen av eggmassen til Illex coindetii (Vérany, 1839) (Cephalopoda, Mollusca)“publisert 30. mars i tidsskriftet Scientific Reports, beskrev flekkene som blekksprut slimkuler fylt med hundretusenvis av blekksprutegg.

Dette er første gang forskere har identifisert blekkspruteggsekker i naturen, selv om det er allment kjent i mer enn 180 år at I. coindetii Blekksprutarter lever rundt Middelhavet og på begge sider av Atlanterhavet.

Blekksprut slimkuler blir større og større og utvider rommet mellom blekkspruteggene inni. Forskerne sa at blekksprut slim inneholder blekksprutfoster som er i fire forskjellige stadier av utvikling.

“Vi var også i stand til å se hva som er inne i den virkelige sfæren, og vise blekksprutfoster på fire forskjellige stadier,” sa Halldis Ringvold, leder for den marine zoologiske organisasjonen Sea Snack Norway og hovedforfatter av studien. Levende vitenskap.

READ  Mannskapet evakuert fordi nederlandsk frakteskip risikerer å synke utenfor Norge

“I tillegg var vi i stand til å følge hvordan sfæren faktisk endres i konsistens, fra fast og gjennomsiktig til sprukket og ugjennomsiktig, når embryoene utvikler seg,” la han til.

LES OGSÅ: Fysikere utvikler SQUIDer i nanostørrelse som er i stand til å oppdage ekstremt svake magnetfelt

Mekanisme for blekksprut blekk

Dykkerne ankom med vevsprøver fra fire forskjellige dråper som de la i flasker og lagret i kjøleskap hjemme for DNA-analyse. Prøvene de samlet, inkluderte en klebrig kropp av flekker og blekksprutfoster på forskjellige utviklingsstadier.

DNA-analyse bekreftet at alle fire flekkene inneholdt I.coindetii blekksprut egg. Men teamet skriver at de ikke kan bekrefte at alle flekkene inneholder embryoer av samme art, men at alle flekkene er veldig like i form og størrelse. Eminetra rapporterte.

Videre sa forskerne at de mørke stripene som løper gjennom mange av blekksprutens slimkuler, kan være blekket som blekkspruten frigjør når egget befruktes.

Forskerne skrev at de blekkede og usinkede kulene kan være et resultat av embryoer på forskjellige stadier, og at etter at de utvikler seg, vil hele sfæren kollapse.

De sa også at blekket også kan være en slags kamuflasjemekanisme som etterligner stor fisk for å beskytte seg mot potensielle rovdyr.

RELATERT ARTIKEL: Illuminating Finding: Decoding Humboldts Secret Squid Language

Sjekk ut flere nyheter og informasjon om blekksprut på Science Times.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *