Bli med i Clean Hydrogen Project i Norge, Energy News, ET Energy World

Oslo: Shell vil slutte seg til Norge i en plan om å produsere hydrogen fra naturgass når de fanger utslipp, sa Acre Clean Hydrogen (AH) mandag.

Land over hele Europa ser på måter å produsere ikke-utslippende hydrogen for å redusere karbonutslipp og unngå global oppvarming.

Rent hydrogen kan produseres fra vann ved hjelp av elektrisitet generert av fornybare energikilder.

Når det produseres av naturgass, anses det som rent når de tilhørende karbondioksidutslippene (CO2) fanges opp og lagres permanent. I dag slippes det meste av de tilhørende CO2-utslippene ut i atmosfæren.

Partnere Aach, Shell og norsk infrastrukturinvestor Capomega har undertegnet et avtale om å bygge et storstilt hydrogenproduksjonsanlegg i Agra, Vestlandet.

Ash sa at det rene hydrogenet kunne brukes til å avkarbonisere lokale næringer, for ikke-eksos drivstoff til kjøretøy og skip, eller for eksport til Europa.

Naturgass til prosjektet vil bli levert fra den nærliggende Nihamna Gas Processing Station.

Shell jobber som teknisk tjenesteleverandør ved Nihmna-anlegget, som prosesserer naturgass fra Orman Lange-feltet og Equinoxs Asta Hunstein-felt fra Norge.

Det engelsk-nederlandske energiselskapet, som har som mål å redusere klimagassutslippene til netto null innen 2050, er partner i et joint venture med Equinor og Total Energy for å bygge CO2-lagring fra Norge.

READ  Bay College kunngjør 2021 vintersemesterutdannede

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *