Blokkert makrelllanding utløser norsk-islandske spenninger

Forbundet for norske skipsoperatører har skrevet til Nærings- og industridepartementet i Fiskepot og ber om at islandske skip skal forhindres fra å lande i norske havner hvis de vil forhindre norsk landing på islandske prosessorer.

På grunn av godt makrellfiske i den norske regionen, gjorde to skip som ikke kunne selge fangster på Sildeljet -auksjonen avtaler for å lande fangsten på Færøyene og Island – men islandske myndigheter forhindret dem i å lande på Island.

Samtidig har fangster av islandske skip blitt solgt gjennom Sildeljet -auksjonen.
I mange år har islandske skip fisket gratis på juvet, og Fiskapot sier han er klar over at den islandske marinefisken gradvis senker makrellen til sin egen EEZ.

Islandske marinefiske er høyt i internasjonalt farvann opp til den norske EEZ. Statistikk fra en fersk internasjonal økosystemundersøkelse indikerer at makrellens soneforening med islandske farvann har blitt sterkt redusert. ‘

I følge Fiskebåt har Island-vann maksimalt 5% makrellreserver over en tremånedersperiode, og hvis det arbeides med en sonelinjepolitikk, vil det resultere i en tildeling på 1,25%.

En talsmann for Fiskapot sa: “Island setter en makrellkvote tilsvarende 16,50% av anbefalt TAC.”

I år startet den norske marinen makrellsesongen tidligere enn vanlig, betydelig større enn tidligere år på grunn av departementets grep om å håndtere tilleggsbevilgningen.

Både fangstavdelingen og behandlingsavdelingen støttet departementets metodikk og beslutninger. Fiskpot er glad for å finne at Sjøforsvaret har fanget 150 000 tonn makrell så langt i år.

READ  Mistillit i Stockholm: - Vi trenger hjelp

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *