Bluesky, et nytt sosialt nettverk er født

Appen er tilgjengelig i appbutikken etter invitasjon, et tegn på en offisiell utgivelse snart.

Er fremtiden til det sosiale nettverket i bevegelse? Eller kanskje allerede foran øynene våre? Dette er spørsmålene vi har stilt oss siden Blueskys opptreden i App Store denne onsdagen. Det nye sosiale nettverket, som utgir seg for å være et alternativ til Twitter, har vært under utvikling siden 2019. Men lite informasjon var tilgjengelig om detaljene for fremtiden. protokoll i oktober 2022. Appen er for øyeblikket tilgjengelig via invitasjon, noe som tyder på at en offisiell utgivelse snart kommer.

De få skjermbildene fra App Store viser oss en applikasjon som ligner veldig på Twitter. Og med god grunn ledes prosjektet av en tidligere medgründer av merket blå fugl: Jack Dorsey. Den tidligere administrerende direktøren hadde forlatt sin stilling i 2021 for å utvikle andre prosjekter, inkludert Bluesky. Gründeren er lidenskapelig opptatt av Web3, og har jobbet siden den gang for å bygge fremtiden til det sosiale nettverket.

Brukere i kontroll

En fremtid som i teorien lar brukere kontrollere dataene sine. For å gjøre dette fokuserer Bluesky-teamet på identifikasjonsprotokollen «AT Protocol», eller «Authenticated Transfer Protocol». Denne teknologien lar dem lage et desentralisert nettverk, der ulike servere kan kommunisere med hverandre. Ifølge selskapet vil AT-protokollen spesielt tillate portabilitet av kontoer og valg av algoritme. I teorien, derfor full kontroll over dataene dine.

Denne teknologien ligner de som brukes av andre desentraliserte nettverk som Mastodon eller Damus. Nye plattformer som tilbyr et alternativ til tradisjonelle sosiale nettverk og som har sett veksten øke de siste årene. Da Elon Musk tok over Twitter i oktober 2022, gikk Mastodon for eksempel fra 300 000 til 2,5 millioner brukere på en måned. En bragd? Tilsynelatende bare fordi antallet falt veldig raskt for å stabilisere rundt 1,4 millioner brukere i februar.

READ  Temporis 7 Dofus starttid, når åpner serveren? - Breakflip

Selv om de er attraktive på grunn av deres etiske aspekter, blir desentraliserte plattformer ofte bedømt av brukere som lite intuitive. Kanskje den visuelle likheten mellom Twitter og Bluesky hjelper sistnevnte med å tiltrekke seg nye mennesker. Vi må vente på den offisielle lanseringen av applikasjonen for å finne ut om Jack Dorseys løfter om uavhengighet vil leve opp til det. I fjor hevdet Bluesky å ha mottatt 13 millioner dollar for «sørg for at du har friheten og uavhengigheten til å starte«.

_
Følg Geeko videre Facebook, Youtube og Instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *