BMW XM, den andre 100 % motorsportmodellen etter M1

Her BMW M er den kraftigste i historien, og er også den første BMW M-bilen som ikke er bygget etter en modell i BMW-katalogen. Det er endelig den første “M” plug-in hybrid. Så det er mange nye funksjoner i dette XM-konseptet som til ingen overraskelse vil bli produsert i Spartanburg, på BMWs amerikanske fabrikk, sammen med X6- eller X4-SUV-er.

Hybrid og M, og ingenting annet

I motsetning til M4 som finnes i 4-serien, og omvendt, vil ikke XM selges direkte av BMW. Det blir en egen M-modell (den første siden den gang m 1), uten å utjevne viftemerkekatalogen, selv om plattformen er velkjent: det tekniske grunnlaget er “CLAR”, som brukes av alle fremdriftsmodeller og toppmodeller. Bare hybrid og M, XM har interessante påstander: 80 km autonomi i elektrisk modus (kapasiteten til batteriene er ennå ikke koblet til) og en V8 ved hjelp av en elektrisk motor. Alt vil utvikle 750 hk og 1000 Nm: så du har historiens kraftigste «M», M8 og M5 CS er ganske mye slått.

Hele filosofien til denne modellen ser imidlertid ut til å være basert på “luksus” snarere enn sport, og den tyske gruppen misbruker begrepet i sin pressefil. «Luxury Class», «Luxury Sector», slik vi forstår det, vil ikke være en fan av rundetider på banen og veiene til små stengte baner, men snarere en flott høyytelsesreisende som vil passe på gjestene sine.

Muskuløs og opplyst

Dette imponerende konseptet med merkbare kurver er basert på store 23-tommers felger. Du har kanskje lagt merke til den bakgrunnsbelyste “XM”-logoen på grillen. Nok en gang er dette enestående for BMW, som ville ha forhandlet bak kulissene om å bruke denne betegnelsen med Citroën.

READ  Equinor og Exxon satset 8 milliarder dollar i et brasiliansk felt med reduserte utslipp
BMW XM, den andre 100 % motorsportmodellen etter M1

BMW snakker lenge om XM Concepts full LED-belysning, som har en stor buet skjerm som vender mot føreren. En annen spesiell funksjon ved denne XM er den opplyste frontlinsen med et “3D-prisme”-hus. Legg til det omgivelsesbelysningen og den sjenerøse lysstyrken på panoramaskjermen, og du blir en del av en nattklubb.

BMW XM, den andre 100 % motorsportmodellen etter M1

De som er mer oppmerksomme og eiere av «øyet» legger også merke til en hyggelig liten påminnelse om BMW M1 med BMW-logoen dekket av lasere på visse glassflater. En påminnelse som ikke vil overskygge det faktum at denne XM er tusenvis av mil unna M1 og den tradisjonelle M-serien, slik vi har blitt kjent med den med X5 M. Du må venne deg til den, den sporty SUV-en er en ny. Typen som i stor grad har etablert seg, og denne XM er intet unntak fra denne trenden.

BMW XM, den andre 100 % motorsportmodellen etter M1

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *