Bodo Europeisk kulturhovedstad 2024

Foto 2024 Det er et kjempeprosjekt Kulturell Mer enn 10 år i Norge, og mer enn noen gang Nord-Norge. Innen 2024 vil det bli holdt mer enn 600 arrangementer over hele distriktet Nordland. Bodo er førsteklasses Europeisk kulturhovedstad Ligger nord for polarsirkelen. Det er for den utpekte byen – i dette tilfellet Ta et bilde – Å fremme sin arv og sitt kulturelle potensial gjennom arrangementer som utstillinger, festivaler eller bokskriving!

Foto | Europeisk kulturhovedstad 2024

Bodø, som ligger 850 kilometer nord for Oslo, er kåret til den første kulturhovedstaden nord for polarsirkelen i 2024. Etter Bergen i 2000 og Stavanger i 2008 er Bodø Norges tredje by. Den europeiske kulturhovedstaden er født ut av EUs kulturinitiativ og har som mål å Fremhever mangfoldet av kulturell rikdom i Europa og båndene som forener oss som europeere «Takket være det europeiske merket drar hovedstaden i søkelyset nytte av omfattende mediedekning for å skinne over hele Europa. I 2024 vil Bodø og Nordlandsregionen knytte seg til Europa for et helt år med kultur og kunst, med naturen som hovedscene .

Nordland | Bakgrunnen for den nye internasjonale bestselgeren?

Bodø2024 ba den skotske forfatteren Stef Penny om å skrive en bok i Nordland, men uten å reise dit! Inspirasjonen til å skrive boken hans kommer fra beboerne i området. De vil dele historiene sine med læreren via mail og telefon. Kanskje noens oldemor blir en hovedperson i boka. Eller et kjent lokalt landemerke kan være bakteppet for en viktig begivenhet i boken. Lokale historier, både kjente og ukjente, kan dermed fortelles til et stort internasjonalt publikum. Kan boka være et eventyr fra romsenteret på Antoya-øya? En historisk roman som viser det lokale samiske miljøet? En forbrytelse på Norsk Turistforbunds hytte på Lofoten? En kjærlighetshistorie i Bodø og Mosjøen på 1960-tallet? Ingen vet! Tanken er å involvere lokalsamfunnet. Alt er mulig!

READ  Norge vs Danmark Tittel - Spill
Steve Penny
@Becca Duri

Steph Penny er født og oppvokst i Edinburgh, Skottland. Med sin første bok, Ulvenes ømhet Han vant den prestisjetunge Costa-prisen: en enestående dobbeltpris for beste førsteverk og beste roman. Bøkene hans er oversatt til 30 språk. I denne romanen klarte han å gjenskape en situasjon uten noen gang å sette sin fot i Canada. Han gjorde all sin forskning i et London-bibliotek. Det var denne tilnærmingen som appellerte til Bodø2024-teamet.

Henrik Sand Dagfinrood, prosjektdirektør i Bodø2024, forklarer at valget naturlig nok falt på Stef Penny, som takket ja til å skrive en bok som foregår i Nordland – uten å reise dit! » Det er første gang en slik bok er skrevet. Så det er ingen riktig måte å gjøre det på, og vi vet ikke hva vi kan forvente. Her er prosessen spennende som et resultat. »

True North | A-Has musikalfilm hyller norsk natur

Det er i et ubrukt svømmebasseng, et symbol på Bodo, gruppen Ha ha Spilte inn videoen til musikkfilmen «True North», mikset opptak fra deres siste album og historien til innbyggerne i Nord-Norge. Dette prosjektet er også en del av » Bodø, europeisk kulturhovedstad 2024 «. True North ble sluppet på kino over hele verden 15. september (24. september for Frankrike). Det 11. albumet til de tre nordmennene ble sluppet 21. oktober 2022. Innspilt på Svømmehallen Scene med 36 musikere. Bodos arktiske filharmoniske orkesterTrue North er en hyllest til det spektakulære havet, klimaet og naturen i Nord-Norge.

YouTube-spiller

» Ja, det er definitivt en hyllest til norsk natur og forholdet nordmenn har til den. Vi er veldig stolte over å presentere henne slik, men også veldig bekymret for henne fordi hun er veldig sårbar i den situasjonen vi befinner oss i i dag. Vi presenterer en unik poetisk reisedagbok laget på hustakene i verden vi lever i sier Magne Furuholmen, en av medlemmene i a-ha-laget.

READ  La France en argent sur le relais mixte, Norgesmester OL

Dette er et enestående utstillingsvindu av Nord-Norge, med Norges største popikoner Det sa Henrik Sand Dagfinrud, direktør for Bodø2024-prosjektet.

a-ha sann nord
Utdrag fra True North av a-ha @ Stian Andersen

Bodø2024 vil med sine 600 arrangementer være en del av en viktig kulturell dimensjon med et enestående engasjement av lokalbefolkningen. Bodø2024 åpner seg mot verden og ønsker å vise et annerledes bilde av Nordland, langt fra mottatte ideer! Etter A-Has film og album «True North», gleder vi oss til Stef Pennys bok!

Takk til Marie Baer, ​​styreleder for kommunikasjon og internasjonale relasjoner Bodø2024.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *